Sunday, 17 July 2016

Scones cu ghimbir si glazura de lamaie

Scone (scones daca sunt mai multe) sunt unele din acele prajiturele care alaturi de « teacake » si alte « sweet buns » sunt nelipsite de la « Ceaiul de la ora 5 » in Devon si Cornwall, insotite de “clotted cream” si “jam”. Spre deosebire de « cakes », sunt facute din aluat nedospit din  faina de grau, orz sau ovaz la care se adauga praf de copt, si sunt apoi coapte in cuptor asezate pe tavi de copt. 

Denumire originala : Glazed Lemon-Ginger Scones
Reteta originala : http://www.foodandwine.com/recipes/glazed-lemon-ginger-scones



Bucatarie: SUA / UK
Dificultate: medie
Cantitate: 8 scones
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatit: 25 min
Durata totala: 1 ora

Ingrediente:

2 1/4 cani de faina de grau
1/4 cana de zahar
1 lingura de praf de cop
2 lingurite de coaja de lamaie rasa
1 lingurita de sare
1 1/2 cana de smantana pentru frisca (35% grasime)
1/4 cana plus 2 linguri suc de lamaie, proaspat stors
1/4 cana ghimbir confiat, tocat marunt
2 cani zahar pudra.


NOTE:

Unitati de masura:

-          1 cana = 237 ml
-          1 lingura = 15 ml

-          1 lingurita = 5 ml


Smantana UHT pentru frisca 35% grasime 200ml LaDorna se gaseste in orice supermarket la pretul de cca 4.75 lei/200 g









Ghimbir Confiat  se gaseste online la driedfruits.ro la pretul de 29 Ron / kg


Echipament:
1 tava pentru cupor
hartie de copt
1 bol pentru prepararea aluatului
1 planseta de lucru
1 bol de marime medie pentru preparat glazura.

Cum am preparat eu:
1.      Se incinge cuptorul la 190 C. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie rasa si sarea. Se adauga treptat smantana si 2 linguri din sucul de lamaie, amestecand continu cu o lingura de lemn. Se adauga ghimbirul si se amesteca usor, pentru a se distribui cat mai uniform.

2.      Se pudreaza cu faina suprafata planestei de lucru, se rastoarna aluatul din bol si se framanta manual, usor, pana cand se omogenizeaza. Se formeaza un disc cu diametrul de cca. 230 mm gros de cca 12 mm. Se taie radial in 8  felii (scones) triunghiulare care se aseaza pe tava de copt, distantate cca 25 mm una de alta. Se gatesc in cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca in tava cca 5 minute, dupa care se transfera pe on gratar de sirma pentru a se raci complet.

3.      Intre timp, se amesteca intrun bol de marime medie zaharul pudra restul de suc de lamaie (2 1/2 linguri) pana se obtine o pasta omogena. Se glazureaza scones cu glazura de lamaie si se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi servite.


No comments:

Post a Comment