Scone (scones daca sunt
mai multe) sunt unele din acele prajiturele care alaturi de « teacake »
si alte « sweet buns » sunt nelipsite de la « Ceaiul de la ora 5 » in Devon si Cornwall, insotite de “clotted cream” si “jam”.
Spre deosebire de « cakes », sunt facute din aluat nedospit din faina de grau, orz sau ovaz la care se adauga
praf de copt, si sunt apoi coapte in cuptor asezate pe tavi de copt.
Denumire originala : Glazed Lemon-Ginger Scones
Reteta
originala : http://www.foodandwine.com/recipes/glazed-lemon-ginger-scones
Bucatarie: SUA / UK
Dificultate: medie
Cantitate: 8 scones
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: medie
Cantitate: 8 scones
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatit: 25 min
Durata totala: 1 ora
Durata totala: 1 ora
Ingrediente:
2 1/4 cani de faina de grau
1/4 cana de
zahar
1 lingura de
praf de cop
2 lingurite de
coaja de lamaie rasa
1 lingurita de
sare
1 1/2 cana de
smantana pentru frisca (35% grasime)
1/4 cana plus 2
linguri suc de lamaie, proaspat stors
1/4 cana
ghimbir confiat, tocat marunt
2 cani zahar
pudra.
NOTE:
Unitati de masura:
-
1 cana = 237 ml
-
1 lingura = 15 ml
-
1 lingurita = 5 ml
Smantana UHT pentru frisca 35% grasime 200ml
LaDorna se gaseste in orice supermarket la pretul de cca 4.75 lei/200 g
Ghimbir Confiat se gaseste online la driedfruits.ro la pretul
de 29 Ron / kg
Echipament:
1 tava pentru cupor
1 tava pentru cupor
hartie de copt
1 bol pentru
prepararea aluatului
1 planseta de lucru
1 bol de marime
medie pentru preparat glazura.
Cum am preparat eu:
1.
Se incinge cuptorul la 190 ⁰C. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Se amesteca intr-un bol
faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie rasa si sarea. Se adauga treptat
smantana si 2 linguri din sucul de lamaie, amestecand continu cu o lingura de
lemn. Se adauga ghimbirul si se amesteca usor, pentru a se distribui cat mai
uniform.
2.
Se pudreaza cu faina suprafata planestei de lucru, se
rastoarna aluatul din bol si se framanta manual, usor, pana cand se
omogenizeaza. Se formeaza un disc cu diametrul de cca. 230 mm gros de cca 12
mm. Se taie radial in 8 felii (scones)
triunghiulare care se aseaza pe tava de copt, distantate cca 25 mm una de alta.
Se gatesc in cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca in tava cca 5
minute, dupa care se transfera pe on gratar de sirma pentru a se raci complet.
3.
Intre timp, se amesteca intrun bol de marime medie
zaharul pudra restul de suc de lamaie (2 1/2 linguri) pana se obtine o pasta
omogena. Se glazureaza scones cu glazura de lamaie si se lasa sa stea 15 minute
inainte de a fi servite.
No comments:
Post a Comment