Este o salata care se
prepara rapid din felii de portocala si grapefruit amestecate cu fenicul feliat
fin la care se adauga un dressing dulce-acrisor de lamaie cu miere.
Denumire
originala : Fennel-and-Citrus Salad with Mint
Bucatarie: SUA
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatit: 0 min
Durata totala: 30 ora
Durata totala: 30 ora
Ingrediente:
2 grapefruit cu miez rosu
2 grapefruit cu miez rosu
2 portocale
navel
1 lingura de miere
1 lingura de
ssuc de lamaie
1 sare
2 bulbi de
fenicul, taiati in jumatate, curatati si feliati cu o mandolina
2 linguri de
frunze de fenicul, tocate
2 linguri de
frunze de menta
1/2 lingurita
de seminte de coreandru rasnite
NOTE:
Unitati de masura:
-
1 cana = 237 ml
-
1 lingura = 15 ml
-
1 lingurita = 5 ml
Portocale
navel : Se gasesc in
supermarket, de regula in perioada de iarna (Decembrie Martie). Coaja groasa
permite o curatare usoara, iar fructul, mai putin zemos, ne ofera felii de
portocala mai robuste. Se recunosc dupa aspectul artii opuse coditei, care seamana cu un buric (navel in limba engleza).
Mandolina : alegeti-o pe cea mai buna!
Mandolina
Japoneza Benriner : Mandolina
japoneza este considerata a fi una dintre cele mai bune de pe piata,.Mandolina Benriner
poate fi folosita pentru o gama variata de legume. Aceasta este prevazuta
cu 3 lame (fina, medie, grosiera), ideale pentru toate tipurile de legume. Se
gaseste on line la pretul de 200 RON la Koreanfood.ro
sau la lancom.ro la 28.37 EUR, fara TVA
Swissmar
Borner V-1001 V-Slicer Plus Mandoline : Recomandata de COOK’S ILLUSTRATED, la 42.18 USD
pe Amazon.
Echipament:
1 cutit bine ascutit
1 cutit bine ascutit
mandolina.
Un castron
pentru curatat si pregatit fructele
Un castron mai
mic pentru dressing
Un castron
pentru salata, pentru asamblat si servit.
Cum am preparat eu:
1.
Se curata coaja citricelor cu un cutit foarte bine
ascutit, astfel incat sa se indeparteze inclusiv membrana alba care inveleste
segmentele de fruct. Se lucreaza deasupra unui bol, pentru a se capta sucul ce
se va scurge inevitabil. Se scot feliile de fruct din membranele albe. Se storc
membranele pentru a extrage cat mai mult suc posibil, dupa care se arunca.
2.
Se amesteca indt-un bol mai mic uleiul de masilne cu
mierea si sucul de lamaie. Se adauca 3 linguri din sucul de citrica adunat la
pregatirea fructelor. Si se asezoneaza cu sare.
3.
Se amesteca intr-un castron pentru salata feliile de
fenicul cu bucatile de citrice si dresingul. Se orneaza cu frunzulite de
fenicul, frunze de menta si seminte de goreandru rasnite si se serveste ca
atare.
Un vin grecesc,
Assyrtiko, produs in insula Santorini ar fi insotitorul ideal.
No comments:
Post a Comment