Monday 18 July 2016

Salata de citrice si fenicul, cu menta

Este o salata care se prepara rapid din felii de portocala si grapefruit amestecate cu fenicul feliat fin la care se adauga un dressing dulce-acrisor de lamaie cu miere.

Denumire originala : Fennel-and-Citrus Salad with Mint



Bucatarie: SUA
Dificultate: medie
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatit: 0 min
Durata totala: 30 ora

Ingrediente:
2 grapefruit cu miez rosu
2 portocale navel
1 lingura de miere
1 lingura de ssuc de lamaie
1 sare
2 bulbi de fenicul, taiati in jumatate, curatati si feliati cu o mandolina
2 linguri de frunze de fenicul, tocate
2 linguri de frunze de menta
1/2 lingurita de seminte de coreandru rasnite

NOTE:

Unitati de masura:

-          1 cana = 237 ml
-          1 lingura = 15 ml
-          1 lingurita = 5 ml



     

      Portocale navel : Se gasesc in supermarket, de regula in perioada de iarna (Decembrie Martie). Coaja groasa permite o curatare usoara, iar fructul, mai putin zemos, ne ofera felii de portocala mai robuste. Se recunosc dupa aspectul artii opuse coditei, care seamana cu un buric (navel in limba engleza).





Mandolina : alegeti-o pe cea mai buna!



Mandolina Japoneza Benriner : Mandolina japoneza este considerata a fi una dintre cele mai bune de pe piata,.Mandolina Benriner poate fi folosita pentru o gama variata de legume. Aceasta este prevazuta cu 3 lame (fina, medie, grosiera), ideale pentru toate tipurile de legume. Se gaseste on line la pretul de 200 RON la Koreanfood.ro
sau la lancom.ro la 28.37 EUR, fara TVA

Swissmar Borner V-1001 V-Slicer Plus Mandoline : Recomandata de COOK’S ILLUSTRATED, la 42.18 USD pe Amazon.








Echipament:
1 cutit bine ascutit
mandolina.
Un castron pentru curatat si pregatit fructele
Un castron mai mic pentru dressing
Un castron pentru salata, pentru asamblat si servit.

Cum am preparat eu:

1.      Se curata coaja citricelor cu un cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa se indeparteze inclusiv membrana alba care inveleste segmentele de fruct. Se lucreaza deasupra unui bol, pentru a se capta sucul ce se va scurge inevitabil. Se scot feliile de fruct din membranele albe. Se storc membranele pentru a extrage cat mai mult suc posibil, dupa care se arunca.

2.      Se amesteca indt-un bol mai mic uleiul de masilne cu mierea si sucul de lamaie. Se adauca 3 linguri din sucul de citrica adunat la pregatirea fructelor. Si se asezoneaza cu sare.

3.      Se amesteca intr-un castron pentru salata feliile de fenicul cu bucatile de citrice si dresingul. Se orneaza cu frunzulite de fenicul, frunze de menta si seminte de goreandru rasnite si se serveste ca atare.

Un vin grecesc, Assyrtiko, produs in insula Santorini ar fi insotitorul ideal.

No comments:

Post a Comment