Precum un anumit drum
este pavat cu bune intentii, tot asa si calea spre sanatate este acoperita cu
carne macra. In cazul in care nu ai devenit vegetariana (ca n-am mai taifasuit
cam de mult), ce parere ai despre o cina cu carne de porc?
E bine de stiut ca 100 de
grame de carne de porc degresata, contine cam 200 de calorii si 76 grame de
colesterol, in timp ce aceeasi cantitate de piept de pui (cu piele) are 176 de
calorii si 82 de grame de colesterol.
Pentru a avea carnea de
porc macra fara insa a pierde (prea mult) din savoarea apecifica: cumpara carne degresata - pulpa, ceafa, cotlet – si indeparteaza orice urma de grasime
care ar mai putea ramane. Marineaza carnea, pentru mai multa aroma. Tine sub
control marimea portiilor. O bucata cam de marimea unui pavhet de carti de joc
are cca. 80 g.
Foloseste metode de gatire
care seolicita un aport redus de grasime – la gratar, fripta pe plita, sau
prajita in tigaie antiaderenta sau cu foarte putin ulei. – la o temperatura
optima (de cca 70-75 grade C) care asigura o gatire medie, si nu foarte bine
patrunsa.
Azi va invit la o “Spicy Tortilla Soup” (Ciorba picanta cu
tortilla):
Ingrediente
(pentru 6 portii):
700 g carne macra de porc
700 g ceapa tocata
750 grame de rosii zdrobite
750 g baza de pui
500 g de salsa hot
1 lingurita de chimen pisat
1 lingurita praf de chilli
1⁄2 lingurita de sare
1⁄2 lingurita praf de usturoi
1⁄2 lingurita de piper negru pisat
4 tortilla din porumb, taiate in fasii subtiri.
Preparare:
Caleste
carnea impreuna cu ceapa intr-o tigaie larga, antiaderenta, la temperatura
redusa, pana can d ceapa devine translucida, iar carnea prinde o culoare maronie,
amestecand din cand in cand. Adauga restul ingredientelor, cu exceptia fasiilor
de tortilla. Acopera shi lasa sa clocoteasca la foc mic cam 20 de
minute.Amesteca fasiile de tortilla in supa si continua sa fierbi pentru inca 5
– 10 minute, pana cand fasiile de tortilla se inmoaie.
Aranjeaza
din sare si orneaza cu fasii de tortilla crocante, si asezoneaza cu branza
Mexicana, avocado, chimen si suc de lamaie.
Sa fiti sanatosi
No comments:
Post a Comment