Saturday 22 October 2011

Cea mai buna leguma, tot porcul ramane


Precum un anumit drum este pavat cu bune intentii, tot asa si calea spre sanatate este acoperita cu carne macra. In cazul in care nu ai devenit vegetariana (ca n-am mai taifasuit cam de mult), ce parere ai despre o cina cu carne de porc?

E bine de stiut ca 100 de grame de carne de porc degresata, contine cam 200 de calorii si 76 grame de colesterol, in timp ce aceeasi cantitate de piept de pui (cu piele) are 176 de calorii si 82 de grame de colesterol.

Pentru a avea carnea de porc macra fara insa a pierde (prea mult) din savoarea apecifica: cumpara carne  degresata - pulpa, ceafa, cotlet – si indeparteaza orice urma de grasime care ar mai putea ramane. Marineaza carnea, pentru mai multa aroma. Tine sub control marimea portiilor. O bucata cam de marimea unui pavhet de carti de joc are cca. 80 g.

Foloseste metode de gatire care seolicita un aport redus de grasime – la gratar, fripta pe plita, sau prajita in tigaie antiaderenta sau cu foarte putin ulei. – la o temperatura optima (de cca 70-75 grade C) care asigura o gatire medie, si nu foarte bine patrunsa.

Azi va invit la o “Spicy Tortilla Soup” (Ciorba picanta cu tortilla):




Ingrediente (pentru 6 portii):
700 g carne macra de porc
700 g ceapa tocata
750 grame de rosii zdrobite
750 g baza de pui
500 g de salsa hot
1 lingurita de chimen pisat
1 lingurita praf de chilli
1⁄2 lingurita de sare
1⁄2 lingurita praf de usturoi
1⁄2 lingurita de piper negru pisat
4 tortilla din porumb, taiate in fasii subtiri.

Preparare:
Caleste carnea impreuna cu ceapa intr-o tigaie larga, antiaderenta, la temperatura redusa, pana can d ceapa devine translucida, iar carnea prinde o culoare maronie, amestecand din cand in cand. Adauga restul ingredientelor, cu exceptia fasiilor de tortilla. Acopera shi lasa sa clocoteasca la foc mic cam 20 de minute.Amesteca fasiile de tortilla in supa si continua sa fierbi pentru inca 5 – 10 minute, pana cand fasiile de tortilla se inmoaie.



Aranjeaza din sare si orneaza cu fasii de tortilla crocante, si asezoneaza cu branza Mexicana, avocado, chimen si suc de lamaie.



Sa fiti sanatosi

No comments:

Post a Comment