Friday, 3 June 2022

NOODLES VEGETALI CU GHIMBIR SI SOS DE SOIA

 O cină rapidă, super sănătoasă, și care conține tăiței din grâu integral, bogați în nutrienți, pentru a ajuta la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PER SERVE: 495 kcal, protein 18 g, total fat 24 g (sat. fat 4 g), carbs 44 g, fibre 17 g, sodium 582 mg.

 

PE PORTIE: 495 kcal, 18 g proteine, 245 g grasimi (4 g grasimi saturate), 44 g carbohidrati, 17 g fibre, 582 mg sodiu

Ingrediente

 200 g de taitei integrali asiatici

 1 lingura de ulei de masline

 1 ceapa, taiata in jumatati si feliata

 1 lingura de ghimbir, ras

 2 catei de usturoi, tocati

 125 g ciuperci champignon brune

 70 g broccolini, tocat

 50 g amestec de alune (Mixed nuts) nesarate, tocate grosier

 2 morcovi taiati in spirale (cu un spiralizator) ori taiati julienne

 1 lingura de sos de soia

 1/3 cana de Frunze de coriandru, tocate grosier

Instructiuni

1. Se pun taiteii intr-un vas termoreziztent si se acopera cu apa clocotita. Se lasa timp de doua minute sa se gateasca taiteii. Se scurg foarte bine.

 

2. Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa, ghimbir, usturoi si ciuoerci. Se soteaza  amestecand continuu (stir-fry), timp de 3-4 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga broccolini si nucile si se soteaza in continuare timp de 2 minute. Se adauga morcovii si se continua sa se soteze inca 1-2 minute, pana cand legumele s-au fragezit. Se adaug sosul de soya, taiteii si frunzele de coriandru si se amesteca. Se serveste.

No comments:

Post a Comment