Friday, 17 June 2022

HASH DE VITA SI LEGUME

 Hash este o mancare ce contine ca ingrediente principale carne tocata, cartofi si ceapa prajita. Numele vine din frantuzescul hacher care inseamana “a toca”. Caracteristica principala este costul redus, intrucat ofera o cale de a folosi resturile ramase prin frigider.


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 297 kcal, 22 g proteine, 9 g grasimi (2 g grasimi saturate), 33 g carbohidrati, 5 g fibre, 378 mg sodiu

 

Ingrediente

 120 g de carne de vita gatita, curatata de grasime si zgarciuri si toccata marunt

 ½ ardei gras verde, taiat in bucati de cca 1 cm

 ½ ardei gras rosu, taiat  in bucati de cca 1 cm

 ½ ceapa taiata solzisori

 ¼ de tulpina de telinha taiata cuburi medii (6/6 mm)

 2 linguri de frunze de patrunjel

 1 cana cartofi rasi

 ½ cana morcov ras (sau taiat « jardinier » - bastonase de 3/3 mm si lungi de 2 cm

 albusul de la un ou

 ½ lingurita de rosmarin uscat

 ½ lingurita de piper negru

 Spray de ulei de masline

 ½ cana de salsa (optional)

 

Instructiuni

1. Se amesteca intr-un castron carnea, legumele, albusul de ou rosmarinul si piperul negru.

2. Se pulverizeaza ulei de masline pe fundul unei tigai nonaderente, si se incinge la foc mediu. Se adauga amestecul de carne si legume si se niveleaza cu o spatula. Se gateste timp de 4 minute, sau pana cand partea de jos s-a rumenit, apasand din cand in cand pentru a adera cat mai bine de fundul tigaii. Se intoarce si se gateste in continuare timp de 4 minute, sau pana cand s-a rumenit si pe cealalta parte. Se serveste ca un fel principal, optional cu salsa.

No comments:

Post a Comment