Thursday, 23 June 2022

HUMUS CU TABBOULEH

 O combinatie castigatoare de humus preparat in casa cu tabbouleh pentru gustarea dintre pranz si cina! Daca nu sunteti prieteni cu glutenul, in;ocuiti painea cu batoane de morcov si telina, fasii de ardei gras si felii de castravete. Happy cooking!


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 8


Nutritie

PE PORTIE: 75 kcal, 4 g proteine, 3 g grasimi (0 g grasimi saturate), 9 g carbohidrati, 4 g fibre, 369 mg sodiu

Ingrediente

 1 cutie (400 g) de naut, scurs de lichid

 2 linguri de tahini

 2 ;inguri de suc de lamaie

 1 catel de usturoi

 3/4 lingurita de sare

 1 rosie, taiata in cubulete medii (6/6 mm – macedonie)

 2 cepe verzi, taiate pe diagonala in rindele de 2-3 mm crosime

 2 linguri de Frunze de patrunjel, tocate

 Lipii sau bscuiti crackers (optional)

Instructiuni

1. Se pune nautul impreuna cu pasta tahini, sucul de lamiae, catelul de usturoi sis area intr-un processor alimentar. Se proceseaza pana cand se obtine o pasta fina.

2. Se amesteca intr-un bol rosiile, ceapa ferde si frunzele de patrunjel.

3. Se pune hummusul intr-un bol. Se aseaza deasupra amestecul de rosii si patrunjel. Se serveste cu lipii sau cu biscuit cracker.

Nota: Pentru a avea o gustare gluten-free, inlocuiti lipia cu batoane de morcov si tellina, fasii de ardei si felii de castravete.


No comments:

Post a Comment