Vinegreta, facuta cu suc de portocale, da acestei salate o aroma deosebita.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru
gatit: 0 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 389 kcal, 21 g proteine, 15.7 g grasimi (4 g
grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 12 g fibre, 233 mg sodiu
Ingrediente
2 portocale, curatate de coaja si desfacute in segmente
1 tulpina de tellina, taiata pe
diagonala in felii subtiri
40 g (1½ cana) frunze de rucola
1 cutie (420 g) de linte rosie
4 curmale uscate, fara sambure, taiata in fasii subtiri.
20
g miez de nuca sau de alune de padure, prajite uscat pentru potentarea aromelor
40 g branza Cheddar, taiata in cuburi
mici.
Dressing
2 linguri
de suc de portocale proaspat stors
1 lingurita de ulei de masline extravirgin
2 lingurite de mustar integral
Piper negru proaspat macinat
Instructiuni
1. Se amesteca intr-un castron segmentele de portocala, frunzele de rucola,
lintea, curmalele si miezul de nuca.
2. Se amesteca
intr-un bol sucul de portocale cu ulei si mustar, astfel incat sa se obtine o
compozitie omogena.
3. Se toarna dressingul pedte salata si se
amesteca. Se imparte in doua farfurii si se presara deasupra cubuletele de
branza.
No comments:
Post a Comment