Wednesday, 20 October 2021

SALATA DE LINTE CU PORTOCALE, CURMALE SI MIEZ DE NUCA.

 Vinegreta, facuta cu suc de portocale, da acestei salate o aroma deosebita.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 389 kcal, 21 g proteine, 15.7 g grasimi (4 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 12 g fibre, 233 mg sodiu

Ingrediente

 2 portocale, curatate de coaja si desfacute in segmente

 1 tulpina de tellina, taiata pe diagonala in felii subtiri

 40 g (1½ cana) frunze de rucola

 1 cutie (420 g) de linte rosie

 4 curmale uscate, fara sambure, taiata in fasii subtiri.

 20 g miez de nuca sau de alune de padure, prajite uscat pentru potentarea aromelor

40 g branza Cheddar, taiata in cuburi mici.

Dressing

 2 linguri de suc de portocale proaspat stors

 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

 2 lingurite de mustar integral

 Piper negru proaspat macinat

Instructiuni

1. Se amesteca intr-un castron  segmentele de portocala, frunzele de rucola, lintea, curmalele si miezul de nuca.

2.  Se amesteca intr-un bol sucul de portocale cu ulei si mustar, astfel incat sa se obtine o compozitie omogena.

3. Se toarna dressingul pedte salata si se amesteca. Se imparte in doua farfurii si se presara deasupra cubuletele de branza.

No comments:

Post a Comment