Aceasta este o variante de lasagna mai putin obisnuita. Este insa extrem de gustoasa si de satioasa.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 45 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 443 kcal, 36 g proteine, 12.7 g grasimi (5.2 g
grasimi saturate), 52 g carbohidrati, 10 g fibre, 220 mg sodiu
Ingrediente
o vanata mica, feliata in rondele de cu
grosimea de approximativ ½ cm
Ulei de masline spray pentru gatit
½ lingurita de ulei de masline
1 ceapa
galbena mica, toccata marunt
2 catei de
usturoi zdrobiti
150 g carne macra de porc, tocata
1 lingura de Frunze de
rozmarin, tocate
500 ml (2 cani) de passata
50 g (2 cani) frunze tinere de
spanac
250 ml (1 cana) de apa
125 ml (½ cana) de lapte degresat
50 g (1⁄4 cana) de malai
½ cana de Frunze de busuioc
2 foi proaspete de lasagna (sau uscate si
fierte)
35 g (1⁄4 cana) branza mozzarella, rasa
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 210°C
(cu ventilatie). Se tapeteaza
tava cuptorului cu hartie de copt. Se aranjeaza feliile de vanata in tava, intr.-um
singur strat, si se pulverizeaza cu ulei. Se introduce tava in cuptor si
se coc timp de 10 minute, sau pana cand vinetele s-au imnmuiat. Se scoate tava din cuptor si se pune
deoparte sa se raceasca. Se reduce temperatura cuptorului la 190°C.
2. Intre timp, se incinge uleiul
intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul. Se
gateste, amestecand din cand in cand, timp de 5-6 minute sau pana cand ceapa
s-a inmuiat. Se mareste focul si se
adauca carnea tocata si rozmarinul. Se gateste timp de 2 minute sau pana cand
carnea si-a schimbat culoarea. Se adauga passata si se fierbe la foc mic timp de
3-4 minute sau pana cand sosul s-a ingroast. Se adauga frunzele de spanac si se
acopera cu un capac.
3. Se pune apa si laptele intr-o
craticiora. Se pune craticora la foc mic si se aduce la temperatura de fierbere.
Se adauga malaiul si se continua sa se gateasca, amestecand din cand in cand, pana
cand incepe sa se ingroase.
4. Se aseaza feliile de vinete pe fundul a doua vase
termorezistente cu capacitatea de 375 ml (1_1/2 cana). Se presara cu frunzele de
busuioc, dupa care se adauga jumatate din amestecul de carne toccata. Se aseaza
desupra cate o foaie de lasagna. Se adauga restul de carne toccata, iar deasupra se toarna um strat
uniform de mamaliga. Se
presara cu branza rasa. Se dau la coptor si se coc timp de 25-30 de minute, sau
pana cand s-au terminat de gatit iar branza s-a topit.
No comments:
Post a Comment