Monday, 11 October 2021

LASAGNA DE VINETE CU CARNE DE PORC SI ROZMARIN

 Aceasta este o variante de lasagna mai putin obisnuita. Este insa extrem de gustoasa si de satioasa.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 45 minute / Portii: 2 

Nutritie

PE PORTIE: 443 kcal, 36 g proteine, 12.7 g grasimi (5.2 g grasimi saturate), 52 g carbohidrati, 10 g fibre, 220 mg sodiu

Ingrediente

 o vanata mica, feliata in rondele de cu grosimea de approximativ ½ cm

 Ulei de masline spray pentru gatit

 ½ lingurita de ulei de masline

1 ceapa galbena mica, toccata marunt

2 catei de usturoi zdrobiti

 150 g carne macra de porc, tocata

 1 lingura de Frunze de rozmarin, tocate

 500 ml (2 cani) de passata

 50 g (2 cani) frunze tinere de spanac

 250 ml (1 cana) de apa

 125 ml (½ cana) de lapte degresat

50 g (1⁄4 cana) de malai

½ cana de Frunze de busuioc

2 foi proaspete de lasagna (sau uscate si fierte)

35 g (1⁄4 cana) branza mozzarella, rasa

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 210°C (cu ventilatie). Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se aranjeaza feliile de vanata in tava, intr.-um singur strat, si se pulverizeaza cu ulei. Se introduce tava in cuptor si se coc timp de 10 minute, sau pana cand vinetele s-au imnmuiat. Se scoate tava din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca. Se reduce temperatura cuptorului la 190°C.

2. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul. Se gateste, amestecand din cand in cand, timp de 5-6 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se mareste focul si se adauca carnea tocata si rozmarinul. Se gateste timp de 2 minute sau pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Se adauga passata si se fierbe la foc mic timp de 3-4 minute sau pana cand sosul s-a ingroast. Se adauga frunzele de spanac si se acopera cu un capac.

3.  Se pune apa si laptele intr-o craticiora. Se pune craticora la foc mic si se aduce la temperatura de fierbere. Se adauga malaiul si se continua sa se gateasca, amestecand din cand in cand, pana cand incepe sa se ingroase.

4.  Se aseaza feliile de vinete pe fundul a doua vase termorezistente cu capacitatea de 375 ml (1_1/2 cana). Se presara cu frunzele de busuioc, dupa care se adauga jumatate din amestecul de carne toccata. Se aseaza desupra cate o foaie de lasagna. Se adauga restul de carne toccata, iar deasupra se toarna um strat uniform de mamaliga. Se presara cu branza rasa. Se dau la coptor si se coc timp de 25-30 de minute, sau pana cand s-au terminat de gatit iar branza s-a topit.

No comments:

Post a Comment