Porniti intr-o aventura delicioasa insoti de aceste prajiturele cu aroma fructata.
Preparare: 15 minutes + 55
minute odihna si racire / Timp pentru gatit: 35 minute / Portii: 18
PER SERVE: 370 kJ (88 kcal), protein 1 g, total fat 3.4 g (sat. fat 1 g), carbs 13 g, fibre 2 g, sodium 205 mg.
Nutritie
PE PORTIE: 88 kcal, 1 g proteine, 3.4 g grasimi (1 g grasimi
saturate), 13 g carbohidrati, 2 g fibre, 205 mg sodiu
Ingrediente
100 g de curmale, fara sambure,
tocate marunt
1 lingurita de bicarbonate de
sodiu
250 ml (1 cana)
de apa clocotita
Ulei de masline spray
50 g (½ cana) de cacao, plus extra pentru décor
(optional) (cea mai buna este cea belgiana, daca gasiti),
80 g (½ cana) zahar brun din trestie de zahar, dark (Dark Demerara de
la Mega Image)
120 g piure de mere fara adaos de
zahar
80 g margarina
light
2 oua (cca 50 g fiecare), batute lejer
50 g
(1⁄3 de cana) faina care greste singura
2 linguri faina pentru patiserie
Instructiuni
1. Se pun curmalele si bicarbonatul
intr-un castron termoreziztent de marime medie. Se toarna peste curmale apa
clocotita si se amesteca bine. Se pune deoparte pentru 15 minute.
2. Intre timp se incinge cuptorul la 160°C (cu ventilare fortate). Se
spreiaza cu ulei de masline o tava patrata cu baza de cca 20 cm si se tapeteaza
fundul cu hartie de copt.
3. Se pune cacaua, zaharul, piureul de mere si margarina intr-o
craticioara. Se adauga mistura de curmale si se gateste la foc mic, amestecand
continuu, timp de 5 minute, sau pana cand amestecul s-a omogenizat. Se ia de pe foc si se lasa sa se
raceasca timp de 10 minute. Se adauga oule si se amesteca pana cand se
incorporeaza.
4. Se incorporeaza faina si se toarne in tava pregatita. Se niveleaza si se
coace timp de 30 minute, sau pana cand o scobitoare infipta pana la miflocul
preparatului iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in
tava timp de 30 minute. Se scoate preparatul din tava (cel mai simplu este sa
se rastoarne tava) si se lasa sa se raceasca complet, asezat pe un gratar din
sarma. Se presara cu cacao (optional) si se taie in 18 portii.
Pot fi pastrate in frigider, intr-uo cutie etansa timp de 1 saptamana, sau
in congelator, ambalate individual in folie de plastic, timp de 3 luni.
No comments:
Post a Comment