Sunday 24 October 2021

NEGRESE CU PIURE DE MERE SI CURMALE

 Porniti intr-o aventura delicioasa insoti de aceste prajiturele cu aroma fructata.


Preparare: 15 minutes + 55 minute odihna si racire / Timp pentru gatit: 35 minute / Portii: 18

PER SERVE: 370 kJ (88 kcal), protein 1 g, total fat 3.4 g (sat. fat 1 g), carbs 13 g, fibre 2 g, sodium 205 mg. 

Nutritie

PE PORTIE: 88 kcal, 1 g proteine, 3.4 g grasimi (1 g grasimi saturate), 13 g carbohidrati, 2 g fibre, 205 mg sodiu

Ingrediente

 100 g de curmale, fara sambure, tocate marunt

 1 lingurita de bicarbonate de sodiu

 250 ml (1 cana) de apa clocotita

 Ulei de masline spray

 50 g (½ cana) de cacao, plus extra pentru décor (optional) (cea mai buna este cea belgiana, daca gasiti),

 80 g (½ cana) zahar brun din trestie de zahar, dark (Dark Demerara de la Mega Image)

120 g piure de mere fara adaos de zahar

80 g margarina light

2 oua (cca 50 g fiecare), batute lejer

50 g (1⁄3 de cana) faina care greste singura

2 linguri faina pentru patiserie

Instructiuni

1. Se pun curmalele si bicarbonatul intr-un castron termoreziztent de marime medie. Se toarna peste curmale apa clocotita si se amesteca bine. Se pune deoparte pentru 15 minute.

2. Intre timp se incinge cuptorul la 160°C (cu ventilare fortate). Se spreiaza cu ulei de masline o tava patrata cu baza de cca 20 cm si se tapeteaza fundul cu hartie de copt.

3. Se pune cacaua, zaharul, piureul de mere si margarina intr-o craticioara. Se adauga mistura de curmale si se gateste la foc mic, amestecand continuu, timp de 5 minute, sau pana cand amestecul s-a omogenizat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se adauga oule si se amesteca pana cand se incorporeaza.

4. Se incorporeaza faina si se toarne in tava pregatita. Se niveleaza si se coace timp de 30 minute, sau pana cand o scobitoare infipta pana la miflocul preparatului iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava timp de 30 minute. Se scoate preparatul din tava (cel mai simplu este sa se rastoarne tava) si se lasa sa se raceasca complet, asezat pe un gratar din sarma. Se presara cu cacao (optional) si se taie in 18 portii.

Pot fi pastrate in frigider, intr-uo cutie etansa timp de 1 saptamana, sau in congelator, ambalate individual in folie de plastic, timp de 3 luni.

No comments:

Post a Comment