Nicio altă specie de pește din Alaska nu prezintă caracteristicile distinctive ale
codului negru. Datorită fileului alb ca zăpada și texturii desăvârșite a
cărnii, codul
negru
de Alaska este ideal pentru afumare, prăjire în tigaie, fierbere sau coacere.
Preparare: 10 minute / Timp total: 40 minute / Numar de portii: 2
Nutritie:
Pe portie 1821kJ (435 kcal), 36 g proteine, 7.6 g grasimi (2.5 g grasimi saturate) 51 g hidrocsrburirbs, 8 g fibre alimentare, 249 mg sodiu.
Ingrediente
400g cartof dulce, curatat de coaja
si taiat un batoane de 2.5 cm grosime
Spray cu ulei extravirgin pentru gatit
2 linguri de faina de naut (sau faina alba de
grau, daga se poate fara gluten)
2 linguri de malai
2 linguri de Parmesan ras marunt.
1 ou (cca 50g)
2 linguri
de lapte degresat
2 x 150g fileu de cot negru (sau alt peste cu
carnea ferma)
Pentru
salata de varza:
½ ceapa rosie mica, taiata julien
50g pastai de mazare verde snow peas, taiata
pe lungime in suvite subtiri
50g (1 cana) varza toccata in suvite subtiri
1 morcov ras mare
1 lingura otet balsamic
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 200°C (cu
ventilatie).Se tapeteaza dou atavi pentru cuptor cu hartie de copt. Se sprayaza
batoanele de cartof dulce cu ulei de masline. Se aranjeaza
cartofii in una din tavi pe un singur rand si se introduce in cuptor. Se coc timp
de 15 minute.
2. Intre timp, se pune faina pe o
farurie plata. Se pune malaiul si parmesanul pe o alta farfurie si se
amesteca. Se bate oul cu lapte si intr-o a tria farfurie. Se trec fileurile de
peste prin faina, apoi prin ou iar la final prin mixtura de malai si parmezan. Se aranjeaza
pestele pe cea de a doua tava tapetata cu hartie de copt.
3. Se baga si pestele in cuptor,
langa cartofi. Se coace pentru 15 minute, sau pana cand pestele s-a gatit iar
cartofii s-au rumenit.
4. Intre timp
se amesteca intr-un castron ingredientele pentru salata.
5. Se servesc fileurile de peste
alaturi de chipsurile de cartof dulce si salata de varza.
No comments:
Post a Comment