Friday 11 December 2020

COD NEGRU IN CRUSTA DE MALAI SI PARMESAN CU CHIPSURI DIN CARTOF DULCE

 Nicio altă specie de pește din Alaska nu prezintă caracteristicile distinctive ale

codului negru. Datorită fileului alb ca zăpada și texturii desăvârșite a cărnii, codul

negru de Alaska este ideal pentru afumare, prăjire în tigaie, fierbere sau coacere.


Preparare: 10  minute / Timp total: 40 minute / Numar de portii: 2


Nutritie:

Pe portie 1821kJ (435 kcal), 36 g proteine, 7.6 g grasimi (2.5 g grasimi saturate) 51 g hidrocsrburirbs, 8 g fibre alimentare, 249 mg sodiu. 

Ingrediente 

 400g cartof dulce, curatat de coaja si taiat un batoane de 2.5 cm grosime

 Spray cu ulei extravirgin pentru gatit

 2 linguri de faina de naut (sau faina alba de grau, daga se poate fara gluten)

 2 linguri de malai

 2 linguri de Parmesan ras marunt.

 1 ou (cca 50g)

2 linguri de lapte degresat

 2 x 150g fileu de cot negru (sau alt peste cu carnea ferma)

 

Pentru salata de varza:

 ½ ceapa rosie mica, taiata julien

 50g pastai de mazare verde snow peas, taiata pe lungime in suvite subtiri  

 50g (1 cana) varza toccata in suvite subtiri

 1 morcov ras mare

 1 lingura otet balsamic

 

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C (cu ventilatie).Se tapeteaza dou atavi pentru cuptor cu hartie de copt. Se sprayaza batoanele de cartof dulce cu ulei de masline. Se aranjeaza cartofii in una din tavi pe un singur rand si se introduce in cuptor. Se coc timp de 15 minute.

2. Intre timp, se pune faina pe o farurie plata. Se pune malaiul si parmesanul pe o alta farfurie si se amesteca. Se bate oul cu lapte si intr-o a tria farfurie. Se trec fileurile de peste prin faina, apoi prin ou iar la final prin mixtura de malai si parmezan. Se aranjeaza pestele pe cea de a doua tava tapetata cu hartie de copt.

3. Se baga si pestele in cuptor, langa cartofi. Se coace pentru 15 minute, sau pana cand pestele s-a gatit iar cartofii s-au rumenit.

4. Intre timp se amesteca intr-un castron ingredientele pentru salata.

5. Se servesc fileurile de peste alaturi de chipsurile de cartof dulce si salata de varza.



No comments:

Post a Comment