Friday 25 December 2020

MIC DEJUN CU AFINE SI MIGDALE

 Aceast preparat pentru micul dejun este extrem de usor de pregatit. Este un mod gustos de a folosi painea mai veche. Se taie painea in crutoane si se amesteca cu fructe, proaspete sau congelate, si co crema de oua. Se lasa peste noapte in frigider, pentru ca painea sa se ibibe cu crema si se rumeneste apoi in cuptor. Poate fi folosita orice tip de paine pe care o aveti la indemana, si care va place. Crema de oua am facut-o putin mai light inlocuind smantana cu un amestec de lapte si unt. Nu o bagati la cptor dacit dupa ce a ajuns la temperatura camerei. Daca este prea rece, ar putea sa se crape.

 


Preparare: 15 minute

Timp total: 9 ore si 30  minute

Numar de portii: 10

 

Nutritie:

Pe portie :  387 kcal; 15.8 g proteine; 36.5 d carbohidrati; 5.4 g fibre alimentare; 20.2 g grasimi; 8.7 g grasimi saturate; 180 mg colesterol; 331 mg sodiu; 72.7 mg potasiu.


Ingrediente: 

 450 g paine integral, taiata in cuburi de 2.5 cm

 3 cani de affine, proaspete sau congelate

 8 oua

 1 lingura sirop de artar

 3 ½ cani de lapte degresat

3 linguri zahar brun

1 lingura ghimbir macinat

2 linguri extract de vanilie

¼ ligurita sare

¾ cana de fulgi de migdale

 

Preparare

1. Se unge cu spray de ulei o tava pentru copt cu dimensiunile de 23 x 33 cm.

2. Se pune painea si afinele in tava si se amesteca. Se bat ouale intr-un castron mai mare. Se adauga laptele, untul, zaharul brun, ghimbirul, vanilia si sarea si se amesteca pentru a se omogeniza. Se adauga crema de oua peste amestecul de paine. Se presara deasupra fulgii de migdale. Se acopera tava cu folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Se aseaza deasupra o alta tava idrntica (sau un fund de bucatarie cu dimensiuni potrivite) pentru a presa compozitia din tava. Se baga la frigider pentru cal putin 8 ore (sau peste noapte).

3. Se scoate tava din frigider, si indeparteaza tava de deasupra, pastrand insa folia de aluminiu. Se incinge cuptorul la 180 °C.

4. Se introduce tava in cuptor si se caoce timp de 45 minute. Se indeparteaza folia si se coace in continuare timp de 20-25 minute, sau pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a o servi.


No comments:

Post a Comment