Aceasta este o versiune mexicana de ciorba cu afumatura. Chorizo vine cu un buchet de arome divine. Si nu ar fi mancare mexicana fara smantana, chipsuri de tortilla, avocado, coriandru si chilly.
Preparare: 10 minute / Timp total: 120 minute / Numar de portii: 4
Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline
125g chorizo, taiat in cuburi mici.
6 pulpe de pui, cu os, fara piele.
sare
piper negru macinat
LEGUME
2 tulpini de telina, taiate in bucati de 1 cm grosime.
1 ardei
gras rosu, taiat in bucati de 1 cm.
1 morcov taiat in cubulete de 1 cm.
1 ceapa rosie, taiara fin.
¼ lingurita de sare
2 catei de usturoi, zdrobiti
CONDIMENTE
6 fire de coriandru, frunzele, tulpinile si
radacina (daca exista) tocate fin.
1 lingura de paprika afumata
1 lingurita de oregano uscat
LICHID
3 l apa
ALTE
INGREDIENTE
2 linguri de pasta de tomate
sucul si coaja de lime rasa de la un lime.
400g can naut din conserva, scurs si clatit.
Pentru
servire
4 felii de paine integrala
2
avocado, taiate in felii
Smantana
Fulgi de ardei iute
Frunze de coriandru
Felii de lime
Chipsuri de tortilla
Preparare
1. Se incinge 1 lingura de ulei de masline
intr-o oala cu fundul gros, la foc mediu. Se adauga legumele si chorizo. Se
gatesc, amestecand ocazional, timp de 8 minute sau pana cand legumele incep sa
se inmoaie iar chorizo incepe sa se rumeneasca. Se transfera
intr-un castron si se pune deoparte.
2. In aceeasi oala se adauga pulpere
de pui si se gatesc la foc mediu-iute, cam 3 minute sau pana se rumenesc, fara
insa a fi gatite complet
3. Se adauga legumele puse deoparte.
4. Se adauga condimentele.
5. Se toarna apa rece.
6. Se acopera cu un capac si se
gateste la foc mediu, pina cand incepe sa dea in clocot
7. Se reduce flacara si se fierbe
(simmer) in continuare, acoperut, la foc foarte mic 1½, sau pana cand carnea de
pui pui incepe sa se desfaca de pe os.
8. Se ia oala de poc. Se scot pulprle
de pui din oala si se pun pe un fund de bucatarie si se lasa sa se raceasca
timp de 10 minute.
9. Cand s-a racit destul cat sa poata
fi manipulat se dezoseaza iar carnea se toaca marunt. Se pune oala la loc pe
foc. Se adauga carnea de pui.
10. Se adauga pasta de tomate, sucul
si coaja de lime si nautul. Se fierbe la foc mediu pana se incepe sa fiarba. Se
reduce focul si se continua sa se gateasca in clocot mic timp de 15 minute.
11. Se prajesc feliile de paine, se
stropesc cu ulei de masline si se aseaza deasupra felii de avocado. Se presara
cu fulgi de ardei iute.
12. Se distribuie ciorba in farfurii,
se serveste cu smanatana, fulgi de ardei iute frunze proaspete de coriandru, suc de lime
chipsuri de tortillas.
No comments:
Post a Comment