Friday 25 December 2020

CIORBA DE PUI CU CHORIZO SI NAUT

 Aceasta este o versiune mexicana de ciorba cu afumatura. Chorizo vine cu un buchet de arome divine. Si nu ar fi mancare mexicana fara smantana, chipsuri de tortilla, avocado, coriandru si chilly.


Preparare: 10 minute / Timp total: 120  minute / Numar de portii: 4

Ingrediente:

 3 linguri de ulei de masline

 125g chorizo, taiat in cuburi mici.

 6 pulpe de pui, cu os, fara piele.

 sare

 piper negru macinat

LEGUME

 2 tulpini de telina, taiate in bucati de 1 cm grosime.

 1 ardei gras rosu, taiat in bucati de 1 cm.

 1 morcov taiat in cubulete de 1 cm.

 1 ceapa rosie, taiara fin.

 ¼ lingurita de sare

 2 catei de usturoi, zdrobiti

CONDIMENTE

 6 fire de coriandru, frunzele, tulpinile si radacina (daca exista) tocate fin.

 1 lingura de paprika afumata

 1 lingurita de oregano uscat

LICHID

 3 l apa

ALTE INGREDIENTE

 2 linguri de pasta de tomate

 sucul si coaja de lime rasa de la un lime.

 400g can naut din conserva, scurs si clatit.

Pentru servire

 4 felii de paine integrala

2 avocado, taiate in felii

 Smantana

 Fulgi de ardei iute

 Frunze de coriandru

 Felii de lime

 Chipsuri de tortilla

 

Preparare

1. Se incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros, la foc mediu. Se adauga legumele si chorizo. Se gatesc, amestecand ocazional, timp de 8 minute sau pana cand legumele incep sa se inmoaie iar chorizo incepe sa se rumeneasca. Se transfera intr-un castron si se pune deoparte.

2. In aceeasi oala se adauga pulpere de pui si se gatesc la foc mediu-iute, cam 3 minute sau pana se rumenesc, fara insa a fi gatite complet

3. Se adauga legumele puse deoparte.

4. Se adauga condimentele.

5. Se toarna apa rece.

6. Se acopera cu un capac si se gateste la foc mediu, pina cand incepe sa dea in clocot

7. Se reduce flacara si se fierbe (simmer) in continuare, acoperut, la foc foarte mic 1½, sau pana cand carnea de pui pui incepe sa se desfaca de pe os.

8. Se ia oala de poc. Se scot pulprle de pui din oala si se pun pe un fund de bucatarie si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

9. Cand s-a racit destul cat sa poata fi manipulat se dezoseaza iar carnea se toaca marunt. Se pune oala la loc pe foc. Se adauga carnea de pui.

10. Se adauga pasta de tomate, sucul si coaja de lime si nautul. Se fierbe la foc mediu pana se incepe sa fiarba. Se reduce focul si se continua sa se gateasca in clocot mic timp de 15 minute.

11. Se prajesc feliile de paine, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza deasupra felii de avocado. Se presara cu fulgi de ardei iute.

12. Se distribuie ciorba in farfurii, se serveste cu smanatana, fulgi de ardei iute  frunze proaspete de coriandru, suc de lime chipsuri de tortillas.


No comments:

Post a Comment