Friday 4 December 2020

COCKTAIL ABRACADAVER

 Aest cocktail este o varianta a unui cocktail classic, Corpse Reviver No. 2, care face parte din categoria  a ceea ce noi numim leacuri importiva mahmurelii. Denumirea de “corpse reviver” (intr-o traducere aproximativa “care te scoala din morti”) asociata cu o bautura alcoolica a fost folosita in saptamanalul englez “Punch, or The London Charivari” din 21 Decembrie 1868. Prima reteta scrisa a aparut in 1871 in "The Gentleman’s Table Guide” scrisa R. Ricket & C. Thomas. Insa reteta, asa cum o stim azi, a aparut in 1930 in “The Savoy Cocktail Book”, in care Harry Craddock descrie 2 retete, devenite clasice:

 Corpse Reviver No. 1 (“A se consuma inainte de 11 am, sau oricand te simti obosit si ai nevoie de energie”):

 1/4 Italian Vermouth

1/4 Apple Brandy or Calvados

1/2 Brandy

 Shake well and strain into cocktail glass

(To be taken before 11 a.m., or whenever steam and energy are needed).

 

Corpse Reviver No. 2 (“Dupa patru pahare baute rapid, te reintorci intre morti”)

 1/4 Wine Glass Lemon Juice

1/4 Wine Glass Kina Lillet

1/4 Wine Glass Cointreau

1/4 Wine Glass Dry Gin

1 Dash Absinthe

 Shake well and strain into cocktail glass.

(Four of these taken in swift succession will unrevive the corpse again)

 

Varianta pe care o propun azi are un continut mai redus de alcool, si adauga aroma de vanilie, si o usoara nota de ciocolata.

 

Preparare: 5 minute / Timp total: 5 minute / Numar de portii: 1


Nutritie:

Pe portie : 210 kcalories; 0.1 g protein; c17.4 g carbohidrati; 0.1 g fibre alimentare; 15.6 g zahar; 0.1 g grasimi; 0 g grasimi saturate; 0 g coolesterol; 1.31 IU vitamina A; 8.2 mg vitamina C; 4.3 mcg acid folic; 3 mg calciu; 0 mg fier; 2.1 mg magneziu; 26.1 mg potasiu; 3.8 mg sodiu; 16 g zahar adaugat.

 

Ingrediente 

 22 ml (3/4 oz) gin (Stonecutter Single Barrel,  Gordon’s, Sapphire Bombay, dry London Tanqueray)

 22 ml (3/4 oz) Vermut Cocchi Americano Bianco

 22 ml (3/4 oz) Lichior Gran Gala Orange (Grand Marnier sau Cointreau la care am adaugat on strop de vanilie, sau Tuaca)

 22 ml (3/4 oz) suc de lamaie

 15 ml (1/2 oz)  sirop de zahar pentru cocktail

 6 cuburi de gheata

 Un cub de ciocolata 90% cacao, ras. (sau “Alice & the Magician Chocolate Birthday Cake Aromatic Mist “ (daca gasiti pe undeva)) (Optional)

Ciocolata neagra (90 % cacao) pentru servit.

 

Preparare

1.  Se pun ginul, vermutul, lichiorul de portocale si siropul de zahar  intr-un shaker pentru cocktailuri (in lipsa, folositi un borcan cu capas etans, infasurat intr-un prosop). Se adauga gheata. Se amesteca pana se raceste (apare gheata pe suprafata exterioara a shakerului). Se strecoara intr-un pahar pentru martini. Se presara (optional) cu putina ciocolata rasa (sau se sprayaza cu un puf de spray cu aroma de ciocolata, daca este). Se decoreaza cu coaja de potocala. Se serveste alaturi de cubulete de ciocolata amaruie.

No comments:

Post a Comment