Sursa: Diabetes-Self Management, July 2020
Preparare: 10 minute
Total : 25 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 264 cal, grasimi 12 g (grasimi
saturate 2 g), proteine 24g , carbohidrati 12 g,
colesterol 66 mg, fibre
alimentare 3 g, sodiu 493 mg.
Ingrediente
Pentru
Vinegreta:
·
1/4 cana
zmeura proaspata
·
3/4 linguri
de zahar
·
2+2/3
linguri otet balsamic
·
1lingura
ulei de masline extravirgin
·
3/4lingurita
miere de albine
·
1/8 lingurita de
sare
Pentru
somon:
·
4
skinless salmon fillets (cirga 125 g fiecare, 2 cm grosime)
·
½ lingurita de piper
·
¼ lingurita de sare
·
8
cani de amestec de frunze pentru salata
·
2
cani de rosii cherry, taiate in jumatati
·
¼ cana frunzr
proaspete de busuioc, tocate (optional)
Preparare
1. Se amesteca zmeura si zaharul si se
lasa deoparte timp de 10 minute pana cand zaharul s-a dizovat. Se paseaza cu o
furculita pana cand se obtine un lichid vascos. Se transfera intr-un borcan cu
capac etans. Se adauga otetul balsamic, uleiul de masline, mierea si sarea. Se
inchide capacul borcanului si se agita pana cand dressingul se omogenizeaza. Se
pastreaza in frigider.
2. Intre tip se
incinge gratarul. Se ung fileurile de somon cu 2 linguri din vinegreta de
zmeura. Se condimenteaza cu sare si piper. Se frig pe gratar la temberatira
mediu-mare, timp de 5-6 minute. Se scot pe un platou si se lasa sa se
odihneasca cateva minute.
No comments:
Post a Comment