Friday 17 July 2020

SOMON LA GRATAR CU SALATA VERDE

O reteta extrem de usor de preparat, pentru o zi de vara cand nu vrei sa faci cald in casa.
Sursa: Diabetes-Self Management, July 2020


Preparare: 10 minute
Total :  25 minute
Numar de portii: 4
Nutritie

Pe portie : 264 cal, grasimi 12 g (grasimi saturate 2 g), proteine 24g , carbohidrati 12 g, colesterol 66 mg, fibre alimentare 3 g, sodiu 493 mg.


Ingrediente

Pentru Vinegreta:
·      1/4 cana zmeura proaspata
·      3/4 linguri de zahar
·      2+2/3 linguri otet balsamic
·      1lingura ulei de masline extravirgin
·      3/4lingurita miere de albine
·      1/8 lingurita de sare
Pentru somon:
·           4 skinless salmon fillets (cirga 125 g fiecare, 2 cm grosime)
·           ½ lingurita de piper
·           ¼ lingurita de sare
·           8 cani de amestec de frunze pentru salata
·           2 cani de rosii cherry, taiate in jumatati
·           ¼ cana frunzr proaspete de busuioc, tocate (optional)


Preparare

1. Se amesteca zmeura si zaharul si se lasa deoparte timp de 10 minute pana cand zaharul s-a dizovat. Se paseaza cu o furculita pana cand se obtine un lichid vascos. Se transfera intr-un borcan cu capac etans. Se adauga otetul balsamic, uleiul de masline, mierea si sarea. Se inchide capacul borcanului si se agita pana cand dressingul se omogenizeaza. Se pastreaza in frigider.

2. Intre tip se incinge gratarul. Se ung fileurile de somon cu 2 linguri din vinegreta de zmeura. Se condimenteaza cu sare si piper. Se frig pe gratar la temberatira mediu-mare, timp de 5-6 minute. Se scot pe un platou si se lasa sa se odihneasca cateva minute.

3. Se amesteca intr-un caston frunzele de salata, rosiile cherry taiate in jumatati si 1/3 cana din vinegreta de zmeura. Se distribuie in patru farfurii. Se aseaza deasupra cate un fileu de somon. Se presara (optional) cu frunze tocate de busioc.

No comments:

Post a Comment