Tuesday 14 July 2020

SORBET TROPICAL DE MANGO SI FRUCTUL PASIUNII

Un alt desert aromat pentru zile toride. 

Sursa: Diabetic Living, Jauary / February 2017



Preparare: 10 minute
Total :  10 minute plus congelare peste noapte
Numar de portii: 6

Nutritie

Pe portie : 537kJ (128 kcal), 7.2 g proteine, 1.9 g grasimi (1.2 g grasimi saturate 1.2g), 18 g carbohidrati, 4 g fibre alimentare, 98 mg sodiu.

Ingrediente

·           200 g pulpa de mango, procesata in blender, sau pasata in sita fina pentru pasat legume.
·           3 linguri de zahar pudra
·           520 g (2 cani) iaurt Grecesc low-fat
·           1 lingurita extract de vanilie
·           4 bucati de fructul pasiunii, bine coapte
·           Inca trei bucati de fructul pasiunii pentru ornat (optional)

Preparare

1. Se pune intr-un castron piureul de mango impreuna cu zaharul pudra, yaurt si vanilie. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie uniforma. Se taie cele patru bucati de fructul pasiunii in jumatati, se scoate cu o lingurita semintele impreuna cu lichidul vascos din interiorul fructului si se incorporeaza in mixtura de mango.

2. Se transfera compozitia intr-un recipient pentru congelator. Se acopera si se lasa in congelator timp de 6 ore, pana incepe sa se solidifice.

3. Se scoate recipientul din frigider si se lasa la temperatura camerei timp de 30-45 minute, sau pana s-a inmuiat suficient pentru a putea fi amestecat. Se amesteca bine pentru a rupe cristalele de gheata ceare s-au forrmat in timpul congelarii, pana cand se obtine o textura cremoasa. Se lasa din nou in frigider pentru 4 ore, sau pana cand s-a congelat. (Se poate pastra in frigider pana la 2 luni!).

4. Se scoate din frigider cu 20 minute inainte de a fi consumat, si se lasa la temperatura camerei pentru a se inmuia putin. Se distribuie in cupe pentru inghetata si, optional, se presara deasupra fiecarei cupe continutul unei jumatati de fructul pasiunii.


No comments:

Post a Comment