Sursa: Diabetic Living, Jauary / February 2017
Preparare:
10 minute
Total
: 10 minute plus congelare peste noapte
Numar de portii: 6
Nutritie
Pe portie : 537kJ (128 kcal), 7.2 g proteine, 1.9 g grasimi (1.2 g grasimi saturate 1.2g), 18 g carbohidrati, 4 g fibre alimentare, 98 mg sodiu.
Ingrediente
·
200
g pulpa de mango, procesata in blender, sau pasata in sita fina pentru pasat
legume.
·
3 linguri de zahar pudra
·
520 g (2 cani) iaurt Grecesc low-fat
·
1 lingurita extract de vanilie
·
4 bucati
de fructul pasiunii, bine coapte
·
Inca
trei bucati de fructul pasiunii pentru ornat (optional)
Preparare
1. Se pune intr-un castron piureul de
mango impreuna cu zaharul pudra, yaurt si vanilie. Se amesteca bine pana se obtine
o compozitie uniforma. Se taie cele patru bucati de fructul pasiunii in jumatati,
se scoate cu o lingurita semintele impreuna cu lichidul vascos din interiorul
fructului si se incorporeaza in mixtura de mango.
2. Se transfera compozitia intr-un recipient pentru
congelator. Se acopera si se lasa in congelator timp de 6 ore, pana incepe sa
se solidifice.
3. Se scoate recipientul din frigider si se lasa la
temperatura camerei timp de 30-45 minute, sau pana s-a inmuiat suficient pentru
a putea fi amestecat. Se amesteca bine pentru a rupe cristalele de gheata ceare
s-au forrmat in timpul congelarii, pana cand se obtine o textura cremoasa. Se
lasa din nou in frigider pentru 4 ore, sau pana cand s-a congelat. (Se poate
pastra in frigider pana la 2 luni!).
4. Se scoate din frigider cu 20 minute inainte de a fi
consumat, si se lasa la temperatura camerei pentru a se inmuia putin. Se
distribuie in cupe pentru inghetata si, optional, se presara deasupra fiecarei
cupe continutul unei jumatati de fructul pasiunii.
No comments:
Post a Comment