Saturday, 2 September 2023

FRITATTA CU CARTOIFI SI SALSA DE ARDEI

 Hai să facem o frittata. Fie că e mic dejun, prânz ori cină, această omletă la cuptor lasă loc de inspirație. Vă povestesc cum am facut-o eu, după care vă provoc să încercați și alte combinații.


Preparare: 15 min / Timp pentru gatit 25-30 min / Portii: 4(ca un fel de baza)

Nutritie

PE PORTIE: 395 kcal, 24 g proteine, 13 g grasimi (3 grasimi saturate), 36 g carbohidrati, 10 g fibre, 225 mg sodiu.

Ingrediente

 1 kg de cartofi, daca se poate din Zerella Spud Lite, feliati subtire (Spud Lite – Cartofi cu conținut scăzut de carbohidrați)

 8 oua mari, (app 60 g fiecare)

 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte, tocati marunt

 3 catei de usturoi, rasi fin

 piper negru proaspat macinat

 100 g Frunze de rucola

SALSA DE AREDEI 

 1 lingurita dce ulei de masline

 2 ardei grasi rocii, taiati in jumatati si curatati de semninte

 o cutie (420 g) de boabe de porumb, clatite cu apa si scurse

 1 ceapa rosie, toccata marunt

 ½ cana de Frunze proaspete de busuioc, tocate chiffonade

 ½ lingurita de coaja rasa de lime

 1 lingurita suc de lime proaspat stors

 

Instructiuni

1. Preîncălziți cuptorul la 200˚C (cu ventilatie forțata). Tapetați o tavă de copt cu hârtie folie de aluminiu. Puneti cartofii intr-o cratita mare si acoperiti cu apa rece. Se acoperă și se aduce la fierbere la foc mare. Reduceți focul la mediu-mare și gătiți, parțial acoperit, timp de 5 minute sau până când cartofii sunt fierți. Scurgeți și puneți deoparte.

2. Se pun ouăle, ardeiul iute și usturoiul într-un castron. Asezonați cu piper. Bateți până se combină bine. Pulverizați o tigaie de 30cm diametru (sau un vas din sticla termorezistenta), cu spray de ulei pentru gătit. Adaugati cartofii si amestecul de ouă.

3. Pentru a face salsa de ardei capia, pulverizați jumătățile de ardei ardei cu spray de ulei pentru gătit și puneți-le cu partea tăiată în jos pe tava tapetată.

4. Introduceti cartofii sit ava cu ardei in cuptorul incins. Gatiti 25-30 de minute sau pana cand oul este intarit si incepe sa se rumeneasca pe margini.

5. Între timp, turnați porumbul într-un castron. Adăugați ceapa, busuiocul, coaja și sucul de lime. Curățați ardeiul copt și tocați mărunt pulpa. Adăugați-l in amestecul de porumb și amestecați pentru a se combina.

6. Serviți jumătate de frittata cu jumătate de salsa și jumătate din cantitatea de rucola.


 Sfaturi

Împachetați frittata, salsa și rucola rămase în recipiente etanșe separate. Păstrați la frigider până la 3 zile pentru o altă masă. Se servește rece sau ușor încălzită cu salsa rămasă.


ENGLISH TRANSLATION

Potato frittata with capsicum salsa

Pack the remaining frittata, salsa and rocket in separate airtight containers. Keep in the fridge for up to 3 days for another meal. Serve cold or lightly warmed with the remaining salsa.

Preparation Time: 15 mins / Cook Time: 25 – 30 mins / Serving 4 (As a main meal)

Ingredients

 1 kg Zerella Spud Lite potatoes, unpeeled, thinly sliced

 8 x 60g eggs

 2 red chillies, deseeded, finely chopped

 3 cloves garlig, finelly grated

 Freshly grounded black pepper

 100 g rocket leaves

CAPSICUM SALSA

  1 tsp olive oil

 2 red capsicum, halved and deseeded

 420g can no-added-salt corn kernels, rinsed and drained

 1 red onion, finely chopped

 ½ cup basil leaves, roughly chopped

 ½ tsp lime zest

 1 tbsp fresh lime juice

Directions

1. Preheat oven to 200˚C (fan forced). Line a baking tray with backing paper. Put the potatoes in a large saucepan and cover with cold water. Cover and bring to the boil over high heat. Reduce heat to medium-high and cook, partially covered, for 5 minutes or until the potatoes are just cooked. Drain and set aside.

2. Put the eggs, chillies and garlic in a bowl. Season with pepper. Whisk until well combined. Spry a deep, 30cm ovenproof dish with cooking spray. Stir the potatoes into the egg mixture.

3. To make capsicum salsa, spray the capsicum halves with cooking spray and place cut-side down on the lined tray.

4. Add the potato mixture and capsicums to the oven. Cook for 25-30 minutes or until the egg is set and starting to brown around the edges.

5. Meanwhile, tip the corn into a bowl. Add the onion, basil, lime zest and juice. Peel the roasted capsicum and finely chop the flesh. Add the corn mixture and toss to combine.

6. Serve half the frittata with half the salsa and half the roket.

 

Nutrition Facts

PER SERVE: 1650 kJ (395 kcal), protein 24g, total fat 13g (sat. fat 3g), carbs 36g, fibre 10 g, sodium 225mg 

No comments:

Post a Comment