Hai să facem o frittata. Fie că e mic dejun, prânz ori cină, această omletă la cuptor lasă loc de inspirație. Vă povestesc cum am facut-o eu, după care vă provoc să încercați și alte combinații.
Preparare: 15 min / Timp pentru gatit 25-30 min / Portii: 4(ca un fel de
baza)
Nutritie
PE PORTIE: 395 kcal,
24 g proteine, 13 g grasimi (3 grasimi saturate), 36 g carbohidrati, 10 g
fibre, 225 mg sodiu.
Ingrediente
1 kg de
cartofi, daca se poate din Zerella Spud Lite, feliati subtire (Spud
Lite – Cartofi cu conținut scăzut de carbohidrați)
8 oua mari, (app 60 g fiecare)
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte,
tocati marunt
3 catei de usturoi, rasi fin
piper negru proaspat macinat
100 g Frunze de rucola
SALSA DE AREDEI
1 lingurita dce ulei de masline
2 ardei grasi rocii, taiati in jumatati si
curatati de semninte
o cutie (420 g) de boabe de porumb, clatite cu
apa si scurse
1 ceapa rosie, toccata marunt
½ cana de Frunze proaspete de busuioc, tocate chiffonade
½ lingurita de coaja rasa de lime
1 lingurita suc de lime proaspat stors
Instructiuni
1. Preîncălziți cuptorul la 200˚C (cu ventilatie forțata).
Tapetați o tavă de copt cu hârtie folie de aluminiu. Puneti cartofii intr-o
cratita mare si acoperiti cu apa rece. Se acoperă și se aduce la fierbere la
foc mare. Reduceți focul la mediu-mare și gătiți, parțial acoperit, timp de 5
minute sau până când cartofii sunt fierți. Scurgeți și puneți deoparte.
2. Se pun ouăle, ardeiul iute și usturoiul într-un castron.
Asezonați cu piper. Bateți până se combină bine. Pulverizați o tigaie de 30cm
diametru (sau un vas din sticla termorezistenta), cu spray de ulei pentru gătit.
Adaugati cartofii si amestecul de ouă.
3. Pentru a face salsa de ardei capia, pulverizați
jumătățile de ardei ardei cu spray de ulei pentru gătit și puneți-le cu partea
tăiată în jos pe tava tapetată.
4. Introduceti cartofii sit ava cu ardei in cuptorul incins.
Gatiti 25-30 de minute sau pana cand oul este intarit si incepe sa se
rumeneasca pe margini.
5. Între timp, turnați porumbul într-un castron. Adăugați
ceapa, busuiocul, coaja și sucul de lime. Curățați ardeiul copt și tocați
mărunt pulpa. Adăugați-l in amestecul de porumb și amestecați pentru a se
combina.
6. Serviți jumătate de frittata cu jumătate de salsa și
jumătate din cantitatea de rucola.
Împachetați frittata, salsa și rucola rămase în recipiente etanșe separate.
Păstrați la frigider până la 3 zile pentru o altă masă. Se servește rece sau
ușor încălzită cu salsa rămasă.
ENGLISH TRANSLATION
Potato frittata with capsicum salsa
Preparation Time: 15 mins / Cook
Time: 25 – 30 mins / Serving 4 (As a main meal)
Ingredients
1 kg Zerella
Spud Lite potatoes, unpeeled, thinly sliced
8 x 60g eggs
2 red chillies, deseeded, finely chopped
3 cloves garlig, finelly grated
Freshly grounded black pepper
100 g rocket leaves
CAPSICUM SALSA
2 red capsicum, halved and deseeded
420g can no-added-salt corn kernels, rinsed
and drained
1 red onion, finely chopped
½ cup basil leaves, roughly chopped
½ tsp lime zest
1 tbsp fresh lime juice
Directions
1. Preheat oven to 200˚C (fan forced). Line a baking tray
with backing paper. Put the potatoes in a large saucepan and cover with cold
water. Cover and bring to the boil over high heat. Reduce heat to medium-high
and cook, partially covered, for 5 minutes or until the potatoes are just
cooked. Drain and set aside.
2. Put the eggs,
chillies and garlic in a bowl. Season with pepper. Whisk until well combined.
Spry a deep, 30cm ovenproof dish with cooking spray. Stir the potatoes into the
egg mixture.
3. To make capsicum
salsa, spray the capsicum halves with cooking spray and place cut-side down on
the lined tray.
4. Add the potato
mixture and capsicums to the oven. Cook for 25-30 minutes or until the egg is
set and starting to brown around the edges.
5. Meanwhile, tip
the corn into a bowl. Add the onion, basil, lime zest and juice. Peel the
roasted capsicum and finely chop the flesh. Add the corn mixture and toss to
combine.
6. Serve half the
frittata with half the salsa and half the roket.
Nutrition
Facts
PER SERVE: 1650 kJ (395 kcal), protein 24g, total fat 13g (sat.
fat 3g), carbs 36g, fibre 10 g, sodium 225mg
No comments:
Post a Comment