Sunday 17 September 2023

PORC DULCE ACRISOR

 Porc dulce acrisor cu ananas este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare din Europa atunci cand vine vorba despre bucataria chinezeasca. Acest fel de mancare imbina perfect aromele dulci date de catre dulceata ananasului cu cele acrisoare date de catre otetul alb.



Preparare: 15 minute / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 4

Ingrediente

 500 g muschi de porc taiat in cumulete cu latura de 2 – 3 cm

 1 ardei gras rosu, taiat in patratele cu latuar de cca 15 mm.

 1 ardei gras verde, taiat in patratele cu latuar de cca 15 mm.

 1 ceapa mica, taiata in cuburi medii (latura de aproximativ 6 mm)

 1/2 cana de amidon de porumb

  1/2 cana de faina de grau

 1 ou

 1/2 cana de apa

 1/4  cana de ulei vegetal

 Sare si piper dupa gust 


Pentru sosul dulce acrisor:


 1/4 cana de zahar

 1/4 cana ketchup

 1/4 cana de otet alb

 1/4 cana de supa de pui

 1 lingura de amidon de porumb

Instructiuni

1.Se amestecați intr-un castron amidonul de porumb, făina, oul, apa, sarea și piperul.  Se adauga carnea de porc și se amesteca pentru a se acoperi.

2. Se incinge uleiul vegetal într-un wok sau într-o tigaie adâncă la foc mediu-mare. Se prăjesc bucățile de porc în loturi până se rumenec, apoi se scoat și se așeaza pe o farfurie tapetată cu un servete de hârtie.

3. Într-o tigaie separată, se soteaza ceapa și ardeii timp de 1-2 minute până se înmoaie.

4. Se adauga bucățile de ananas în tigaie și se gătesc încă 1-2 minute.

5. Într-un castron separat, se amestecați zahărul, ketchup-ul, oțetul, sosul de soia, supa de pui și amidonul de porumb.

6. Se toana sosul peste legumele din tigaie și se amesteca bine.

7. Se adăuga in tigaie carnea  de porc și se amestecați până când sosul acopera toate ingredientele.

8. Se gateste inca 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa si carnea de porc s-a patruns.

9. Se serveste cu orez fiert in abur.


ENGLISH TRANSLATION

Sweet and Sour Pork

Sweet and Sour Pork is a classic Chinese dish that has become popular around the world. It is a dish made with deep-fried pork that is then coated in a sweet and sour sauce, along with vegetables such as bell peppers, onions, and pineapple. The dish starts with bite-sized pieces of pork that are coated in a batter made from cornstarch, egg, and flour, and then deep-fried until they are crispy and golden brown. The fried pork is then stir-fried with vegetables such as bell peppers, onions, and pineapple chunks.

Preparation Time: 15 min / Total Time: 30 min / Serving 4

Ingredients

 1 lb pork loin, cut into bite-sized pieces

 1 red bell pepper, diced

 1 green bell pepper, diced

 1 small onion, diced

 1/2 cup cornstarch

 1/2 cup all-purpose flour

 1 egg

 1/2 cup water

 1/4 cup vegetable oil

 Salt and pepper, to taste

 

For the sweet and sour sauce:

 

 1/4 cup sugar

 1/4 cup ketchup

 1/4 cup white vinegar

 1/4 cup chicken broth

 1 tablespoon cornstarch

Directions

1. In a bowl, whisk together the cornstarch, flour, egg, water, salt, and pepper. Add the pork to the bowl and toss to coat.

2. Heat the vegetable oil in a wok or a deep frying pan over medium-high heat. Fry the pork pieces in batches until they are golden brown, then remove them and place on a paper towel-lined plate.

3. In a separate pan, sauté the onions and peppers for 1-2 minutes until they are tender.

4. Add the pineapple chunks to the pan and cook for another 1-2 minutes.

5. In a separate bowl, mix together the sugar, ketchup, vinegar, soy sauce, chicken broth, and cornstarch.

6. Pour the sauce over the vegetables in the pan and stir well.

7. Add the fried pork pieces to the pan and stir until the sauce coats all the ingredients.

8. Cook for an additional 2-3 minutes, until the sauce thickens and the pork is heated through.

9. Serve the Sweet and Sour Pork with steamed rice.


No comments:

Post a Comment