Sunday 27 August 2023

HAMBURGER

 Refer to English translation for non-Romanian speakers.

Un hamburger american constă de obicei dintr-o chitea din carne de vită gatita la grătar sau prăjită, servită pe o chiflă rotundă. Carnea de vită este asezonată cu sare și piper și, uneori, pot fi adăugate alte ingrediente precum ceapa, usturoiul sau sosul Worcestershire pentru a spori aroma.

Chifla este de obicei ușor prăjită și poate fi acoperită cu unt sau alte condimente, cum ar fi maioneza sau muștarul. Hamburgerul poate fi, de asemenea, acoperit cu o varietate de condimente și topping-uri, cum ar fi salată verde, roșii, ceapă, murături, ketchup, muștar, maioneză și brânză.


Preparare: 15 minutye / Timp total: 20 – 25 de minute / Portii: 4

Ingrediente

 ½ kg de muschi de vita tocat

 1 lingurita de sare

 1/4 lingurita de piper negru macinat

 4 chifle pentru hamburger

 4 felii de branza (optional)

 Salata, rosii, ceapa si condiment la alegerea fiecaruia (ketchip, mustar, maioneza, etc.)

Instructiuni

1. Preîncălziți grătarul sau o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare.

2. Într-un castron, combinați carnea de vită, sarea și piperul negru. Se amestecă bine pentru a se combina.

3. Împărțiți amestecul în patru părți egale și modelați fiecare porție într-o chiftea care are aproximativ 2 cm grosime.

4. Puneți chiftelele pe grătar sau tigaie și gătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când temperatura internă a hamburgerilor atinge 71°C.

5. Dacă folosiți brânză, puneți o felie deasupra fiecărui hamburger în ultimul minut de gătire, pentru a o lăsa să se topească.

6. În timp ce hamburgerii se gătesc, prăjiți chiflele de hamburger pe grătar sau la cuptor.

7. Asamblați burgerii punând o cate unul pe jumătatea inferioară a fiecărei chifle, se aranjeaza topingurile alese și se acopera cu jumătatea superioară a chiflei.

8. Se serveste imediat!


ENGLISH TRANSLATION


An American hamburger typically consists of a grilled or fried patty of ground beef served on a round bun. The beef patty is seasoned with salt and pepper, and sometimes other ingredients like onion, garlic, or Worcestershire sauce may be added to enhance the flavor.

The bun is usually lightly toasted and may be coated with butter or other condiments like mayonnaise or mustard. The hamburger may also be topped with a variety of condiments and toppings, such as lettuce, tomato, onion, pickles, ketchup, mustard, mayonnaise, and cheese 

Ingredients

 1 pound ground beef

 1 teaspoon salt

 1/4 teaspoon black pepper

 4 hamburger buns

 4 slices of cheese (optional)

 Lettuce, tomato, onion, and condiments of your choice (ketchup, mustard,

mayo, etc.)

Directions

1. Preheat your grill or a non-stick frying pan over medium-high heat.

2. In a bowl, combine the ground beef, salt, and black pepper. Mix well to combine.

3. Divide the mixture into four equal portions and shape each portion into a patty that’s about 3/4 inch thick.

4. Place the patties on the grill or frying pan and cook for 4-5 minutes on each side or until the internal temperature of the burgers reaches 160°F (71°C).

5. If you’re using cheese, place a slice on top of each patty during the last min ute of cooking to allow it to melt.

6. While the burgers are cooking, toast the hamburger buns on the grill or in the oven.

7. Assemble the burgers by placing a patty on the bottom half of each bun, fo lowed by your choice of toppings, and the top half of the bun.

8. Serve hot and enjoy!

No comments:

Post a Comment