Puiul Kung Pao este o mâncare care își are originea în provincia Sichuan din China. Este un preparat facut din cubulete de pui, legume și arahide gatite prin procedeul stir-fry și este cunoscut pentru aroma sasi gustul extrem de picant. Felul de mâncare constă de obicei din pui cubulețe, care este prăjit cu ardei iute roșu uscat, boabe de piper Sichuan și legume, cum ar fi ardei gras, ceapă și morcovi. Puiul și legumele sunt apoi amestecate cu un sos făcut din sos de soia, oțet, zahăr și alte condimente. Felul de mâncare este apoi garnisit cu arahide prăjite și ceapă verde.
Preparare: 5 minute / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 4
Ingrediente
500 g de
piept de pui, dezosat si fara piele, taiat in bucati de cca 2 cm
2 linguri de ulei de arahide
1 ardei gras rosu,
taiat peysanne (*)
1 ardei gras verde taiat peysanne (*)
1/2 cana de alune prajite, nesarate
4-5 ardei rosii iuti uscati
3 fire de ceapa verde, taiata pe diagonala
3 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura de amidon de porumb
1 lingura de sos de soia
1 lingura de oted de orez
1 lingura de sos hoisin
1 lingura de ulei de susan
1 lingurita de zahar
Sare si piper proaspat macinat pentru asezonare
Instructiuni
1. Se amesteca intr-un castron, amidonul de porumb, sosul de
soia, oțetul de orez, sosul hoisin, uleiul de susan și zahărul. Se pune
deoparte.
2. Se incinge wokul (sau o tigaie mare) la foc mare. Se adauga
uleiul vegetal și agita wocul astfel incat uleiul sa acopere toata sup[rafata.
3. Se adauga bucatile de pui si se prajesc pană când sunt ușor
rumenite si patrunse.
4. Se adauga usturoiul, ardeiul iute si ardeiul gras si se
gatesc la foc iute, amestecand continuu (stir fry) timp de 1 – 2 minute.
5. Se toarnă sosul pus deoparte peste amestecul de pui și
legume și se gateste până când sosul se îngroașă și puiul este complet gatit.
6. Se adauga alunele si ceapa verde si se gateste pentru
inca un minut.
7. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
8. Se serveste cu orez gatit in abur sau cu noodles.
ENGLISH TRANSLATION
Kung Pao Chicken
Kung Pao Chicken is a popular
Chinese dish that originated in the Sichuan province of China. It is a stir-fry
dish made with diced chicken, vegetables, and peanuts, and is known for its
spicy and tangy flavor. The dish typically consists of diced chicken that is
stir-fried with dried red chili peppers, Sichuan peppercorns, and vegetables
such as bell peppers, onions, and carrots. The chicken and vegetables are then
mixed with a sauce made from soy sauce, vinegar, sugar, and other seasonings.
The dish is then garnished with roasted peanuts and green onions.
Preparation Time: 5 hours / Total
Time: 15 min / Serving 4
Ingredients
1 lb
boneless, skinless chicken breasts, cut into bite-size pieces
2 tablespoons vegetable oil
1 red bell pepper, diced
1 green bell pepper, diced
1/2 cup unsalted peanuts
4-5 dried red chilies
3 green onions, sliced
3 garlic cloves, minced
1 tablespoon cornstarch
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon rice vinegar
1 tablespoon hoisin sauce
1 tablespoon sesame oil
1 teaspoon sugar
Salt and pepper, to taste
Directions
2. Heat a wok or
large skillet over high heat. Add the vegetable oil and swirl to coat the wok.
3. Add the chicken
and stir-fry until it is lightly browned and almost cooked through.
4. Add the garlic,
dried red chilies, red and green bell peppers, and stir-fry for 1-2 minutes.
5. Pour the sauce
mixture over the chicken and vegetables, and stir-fry until the sauce thickens
and the chicken is fully cooked.
6. Add the unsalted
peanuts and green onions, and stir-fry for an additional minute.
7. Season with salt
and pepper to taste.
8. Serve with
steamed rice or noodles.
No comments:
Post a Comment