Monday 19 April 2021

WHOOPIE PIE CU INGHETATA DE VANILIE

 Se spune ca numele provine de la bărbații Amish care, atunci când găseau prajiturele delicii în cutiile lor de prânz, exclamau: „Whoopie!” Primele “whoopee pie” au fost vândute de Labadie's Bakery din Lewiston, Maine  în 1925 (unii spun 1918).

Preparatul original consta din doi biscuit de ciocolata intre care se pune un strat de pasta de zahar cu aroma de vanilie.

In varianta light propusa de aceasta reteta, am inlocuit umplutura de zahar cu inghetata de vanile. Am umblat putin si la reteta de biscuiti pentru a reduce grasimile saturate.



Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 8

Nutritie

PE PORTIE: 203 kcal, 6 g proteine, 5.7 g grasimi (2 g grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 2 g fibre, 203  mg sodiu

Ingrediente

 8 x 30g cupe de inghetata de vanilie

 Pudra de cacao pentru ornat (optional)

 Chocolate whoopee pie biscuits

 60g  margarina light

 60g (1⁄3 cana) zahar brun

 1 lingurita de extract de vanilie

1 ou (50g), batut usor

30g (¼ cana) pudra de cacao, data pein sita

150g (1 cana) faina

½ lingurita praf de copt

125ml (½ cana) lapte degresat

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se deseneaza pe o foaie de hartie de copt 16 cercuri cu diametrul de 7.5 cm, distantate la 2.5 cm.  Se aseaza foaia de hartie trasata, cu partea scrisa in jos, in una assau dous tavi pentru copt.

2. Se amesteca cu o lingura de lemn margarina si zaharul. Se incorporeaza extractul de vanilie si oul. Se adauga caco, faina, praf de copt si lapte. Se amesteca bine pna cand se obtine un aluat omogen si bine legat.

3. Se pune cate o lingura de aluat in interiorul fiecarui cerc din tava pregatita. Se intinde fiecare portie de aluat cu o spatula, astfel incat sa se formeze discuri cu diametrul de 7.5 cm de grosime uniforma. Se coc biscuitii timp de 20 minute, sau pana cand sunt copti. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute in tava, dupa care de transfer ape un gratar metallic si se lasa sa se raceasca.


4. Se aseaza cate o cupa de inghetata pe 8 biscuiti, se niveleaza inghetata, si se aseaza deasura ceilalti opt biscuit pentru a forma un fel de sanndwish. Se orneaza optiona cu un praf de cacao si se servesc. 

Sfaturi

Biscuitii se pot pastra intr-un container etans pana la 3 zile inainte de umplere.


No comments:

Post a Comment