Se spune ca numele provine de la bărbații Amish care, atunci când găseau prajiturele delicii în cutiile lor de prânz, exclamau: „Whoopie!” Primele “whoopee pie” au fost vândute de Labadie's Bakery din Lewiston, Maine în 1925 (unii spun 1918).
Preparatul original
consta din doi biscuit de ciocolata intre care se pune un strat de pasta de
zahar cu aroma de vanilie.
Preparare: 20 minutes / Timp pentru
gatit: 10 minute / Portii: 8
Nutritie
PE PORTIE: 203 kcal, 6 g proteine, 5.7 g grasimi (2 g
grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 2 g fibre, 203 mg sodiu
Ingrediente
8 x 30g cupe de inghetata de vanilie
Pudra de cacao pentru ornat
(optional)
Chocolate whoopee pie biscuits
60g margarina light
60g (1⁄3 cana) zahar brun
1 lingurita de extract de vanilie
1 ou (50g), batut usor
30g (¼ cana) pudra de cacao, data pein
sita
150g (1 cana) faina
½ lingurita praf de copt
125ml (½
cana) lapte degresat
Instructiuni
1. Se
incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se deseneaza pe o foaie de
hartie de copt 16 cercuri cu diametrul de 7.5 cm, distantate la 2.5 cm. Se aseaza foaia de
hartie trasata, cu partea scrisa in jos, in una assau dous tavi pentru copt.
2. Se amesteca cu o lingura de lemn margarina si zaharul. Se
incorporeaza extractul de vanilie si oul. Se adauga caco, faina, praf de copt
si lapte. Se amesteca
bine pna cand se obtine un aluat omogen si bine legat.
3. Se pune cate o lingura de aluat in interiorul fiecarui
cerc din tava pregatita. Se intinde fiecare portie de aluat cu o spatula,
astfel incat sa se formeze discuri cu diametrul de 7.5 cm de grosime uniforma. Se coc
biscuitii timp de 20 minute, sau pana cand sunt copti. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute in
tava, dupa care de transfer ape un gratar metallic si se lasa sa se raceasca.
4. Se aseaza cate o cupa de inghetata pe 8 biscuiti, se niveleaza inghetata, si se aseaza deasura ceilalti opt biscuit pentru a forma un fel de sanndwish. Se orneaza optiona cu un praf de cacao si se servesc.
Sfaturi
Biscuitii se pot pastra intr-un
container etans pana la 3 zile inainte de umplere.
No comments:
Post a Comment