O combinatie vibranta de culori si arome ideală pentru mesele de sărbători sau pentru o masă uşoară de seară. Salata de sfecla si avocado contine ingrediente cu o valoare nutritionala si curativa deosebit de mare ce se adauga beneficiilor dete de consumul de carne de peste (acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine si minerale).
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 20 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 457 kcal, 35 g proteine, 17.9 g grasimi (2.3 g
grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 15 g fibre, 179 mg sodiu.
Ingrediente
2 lingurite piper
cu lamiae (variant Homemade @ lemon
pepper seasoning)
2 stiuleti de porumb
pentru copt, curatati de matase si panuse
2 x 150 g file
dezosat de peste alb
Ulei
de masline extravirgin sray
Salata de avocado, sfecla rosie si nuci
2 cani
de Frunze de creson
1 castravete de gradina, taiat in fasii
subtiri, cu un curatitor pentru cartofi
125g sfecla coapta, sau fiarta, taiata
radial in felii subtiri
½ avocado mic taiat in felii subtiri
20g miez de nuca, prajit uscat si rupt in
bucati mai mici
2 lingurite de crema de otet balsamic
Instructiuni
1. Se incinge gratarul (cu carbuni, electric, sau chiar o tigaie grill). Se
presara jumatate din cantitatea de piper cu lamaie peste cei doi stiuleti de
porumb si se impacheteaza in folie de aluminiu. Se pun pe gratae si se gatesc
cam 20 de minute (sau cat timp este nefoie pentru a se coace), intorcandu-i din cand in cand. Se taie fiecarestiulete in
trei si se pun deoparte.
2. Intre timp, se ung fileurile
de peste ci spray de ulei si se presara cu restul de piper. Se pune pestele pe
gratar si se coace timp de 2½ minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a gatit.
3. Se amesteca intr-un bol frunzele de creson si castravetele. Se
adauga sfecla, avocado si miezul de nuca. Se amesteca pentru a se distribui
uniform.
4. Se imparte slata in doua farfurii si se orneaza cu crema de otet balsamic. Se serveste alaturu de peste si porumb copt.
Sfaturi
Cum sezonul purumbului compt nu
a inceput, eu am folosit porumb prefiert pe care l-am copt pe un gratar te
fonta asezar tasupra flacarii de la aragaz, pana cand a inceput sa se
rumeneasca. La sfarsit am adaugat piperul sis area si l-am infofolit in folie
de aluminiu pentru a se infuza cu arome.
No comments:
Post a Comment