Friday 16 April 2021

PESTE CU SALATA DE SFECLA SI AVOCADO

 O combinatie vibranta de culori si arome ideală pentru mesele de sărbători sau pentru o masă uşoară de seară. Salata de sfecla si avocado contine ingrediente cu o valoare nutritionala si curativa deosebit de mare ce se adauga beneficiilor dete de consumul de carne de peste (acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine si minerale).


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 457 kcal, 35 g proteine, 17.9 g grasimi (2.3 g grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 15 g fibre, 179  mg sodiu.

Ingrediente

 2 lingurite piper cu lamiae (variant Homemade @ lemon pepper seasoning)

 2 stiuleti de porumb pentru copt, curatati de matase si panuse

 2 x 150 g file dezosat de peste alb

 Ulei de masline extravirgin sray

 

Salata de avocado, sfecla rosie si nuci

 2 cani de Frunze de creson

1 castravete de gradina, taiat in fasii subtiri, cu un curatitor pentru cartofi

125g sfecla coapta, sau fiarta, taiata radial in felii subtiri

½ avocado mic taiat in felii subtiri

20g miez de nuca, prajit uscat si rupt in bucati mai mici

2 lingurite de crema de otet balsamic

Instructiuni

1. Se incinge gratarul (cu carbuni, electric, sau chiar o tigaie grill). Se presara jumatate din cantitatea de piper cu lamaie peste cei doi stiuleti de porumb si se impacheteaza in folie de aluminiu. Se pun pe gratae si se gatesc cam 20 de minute (sau cat timp este nefoie pentru a se coace), intorcandu-i  din cand in cand. Se taie fiecarestiulete in trei si se pun deoparte.

2. Intre timp, se ung fileurile de peste ci spray de ulei si se presara cu restul de piper. Se pune pestele pe gratar si se coace timp de 2½ minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a gatit.

3. Se amesteca intr-un bol frunzele de creson si castravetele. Se adauga sfecla, avocado si miezul de nuca. Se amesteca pentru a se distribui uniform.

4. Se imparte slata in doua farfurii si se orneaza cu crema de otet balsamic. Se serveste alaturu de peste si porumb copt. 

Sfaturi

Cum sezonul purumbului compt nu a inceput, eu am folosit porumb prefiert pe care l-am copt pe un gratar te fonta asezar tasupra flacarii de la aragaz, pana cand a inceput sa se rumeneasca. La sfarsit am adaugat piperul sis area si l-am infofolit in folie de aluminiu pentru a se infuza cu arome.

No comments:

Post a Comment