Fie că e mic dejun, prânz ori cină, această omletă la cuptor lasă loc de inspirație. Vă povestesc cum am facut-o eu, după care vă provoc să încercați și alte combinații.
Preparare: 15 minute + 15 minute racire / Timp pentru gatit: 50 minute /
Portii: 6
Nutritie
PE PORTIE: 256
kcal, 29 g proteine, 12 g grasimi (4.9 g grasimi saturate), 7 g carbohidrati, 2
g fibre, 350 mg sodiu
Ingrediente
Spray de ulei pentru gatit
2 lingurite de ulei de masline
400 g piept de pui, tocat
1
praz, taiat in rondele subtiri
2
catei de usturoi, zdrobiti
1
legatura de frunze de mangold, nervura centrala indepartata, tocate
8 oua, cca 50 g fiecare
160 ml (2⁄3 cana) lde lapte low-fatk
Piper negru proaspat mecinat
40
g (¼ cana) faona integral cu autocrestere
65g (¾ cana) branza low-fat, rasa
20g parmesan, ras
Parmezan taiat in fasii cu un curatitor de lrgume, pentru ornat.
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray
de ulei o forma de copt patrata, cu latura de 20 cm. Se tapeteaza cu
hartie de copt.
2. Se incinge la foc mediu 1 libgurita de ulei untr-o tigaie antiaderenta. Se
adauga crnea tocata si se gateste timp de 2-3 minute sau pana cand incepe sa se
rumeneasca. Se transfera int-un castron sufficient de mare si se faramiteaza cu
o lingura de lemn.
3. Se incinge la foc mic uleiul ramas (1 lingurita) in aceeasi tigaie. Se
adauga prazul si usturoiul. Se
geate, timp de 5 minute, sau pana cand prazul incepe sa se inmoaie, amestecand
frecvent. Se creste flacara si se aduga frunzele de mangold. Se gateste, amestecand frecvent, timp de 3-4
minute, sau pana cand frunzele de mangold incep sa se inmoaie. Se rastoarna amestecul de vegetale peste
carnea tocata. Se amesteca si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.
4. Se bat ouala impreuna cu
laptele. Se asezoneaza cu piper si
se adauga peste amestecul de carne si legume. Se adauga faina si branza rasa si
se ameteca. Se transfera mixtura in tava pregatita anterior, se niveleaza cu o
lingura si presara cu parmesan ras. Se gateste in cuptor timp de 35 minute, sau
pana cand s-a rumenit la suprafata si s-a gatit la interior. Se scoate tava din
cuptoer si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se scoate frittata di tava
si se transfera pe un gratar din sarma..
5. Se serveste calda, sau la temperature camerei, sau rece. Se taie in
patrate si se mesan.
No comments:
Post a Comment