Tuesday 6 April 2021

FRITTATA CU PUI, PRAZ SI MANGOLD

 Fie că e mic dejun, prânz ori cină, această omletă la cuptor lasă loc de inspirație. Vă povestesc cum am facut-o eu, după care vă provoc să încercați și alte combinații.


Preparare: 15 minute + 15 minute racire / Timp pentru gatit: 50 minute / Portii: 6

Nutritie

PE PORTIE: 256 kcal, 29 g proteine, 12 g grasimi (4.9 g grasimi saturate), 7 g carbohidrati, 2 g fibre, 350  mg sodiu

Ingrediente

 Spray de ulei pentru gatit

 2 lingurite de ulei de masline

 400 g piept de pui, tocat

 1 praz, taiat in rondele subtiri

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 1 legatura de frunze de mangold, nervura centrala indepartata, tocate

 8 oua, cca 50 g fiecare

 160 ml (2⁄3 cana) lde lapte low-fatk

 Piper negru proaspat mecinat

 40 g (¼ cana) faona integral cu autocrestere

 65g (¾ cana) branza low-fat, rasa

 20g parmesan, ras

 Parmezan taiat in fasii cu un curatitor de lrgume, pentru ornat.

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray de ulei o forma de copt patrata, cu latura de 20 cm. Se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se incinge la foc mediu 1 libgurita de ulei untr-o tigaie antiaderenta. Se adauga crnea tocata si se gateste timp de 2-3 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca. Se transfera int-un castron sufficient de mare si se faramiteaza cu o lingura de lemn.

3. Se incinge la foc mic uleiul ramas (1 lingurita) in aceeasi tigaie. Se adauga prazul si usturoiul. Se geate, timp de 5 minute, sau pana cand prazul incepe sa se inmoaie, amestecand frecvent. Se creste flacara si se aduga frunzele de mangold. Se gateste, amestecand frecvent, timp de 3-4 minute, sau pana cand frunzele de mangold incep sa se inmoaie. Se rastoarna amestecul de vegetale peste carnea tocata. Se amesteca si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.

4. Se bat ouala impreuna cu laptele. Se asezoneaza cu piper si se adauga peste amestecul de carne si legume. Se adauga faina si branza rasa si se ameteca. Se transfera mixtura in tava pregatita anterior, se niveleaza cu o lingura si presara cu parmesan ras. Se gateste in cuptor timp de 35 minute, sau pana cand s-a rumenit la suprafata si s-a gatit la interior. Se scoate tava din cuptoer si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se scoate frittata di tava si se transfera pe un gratar din sarma..

5. Se serveste calda, sau la temperature camerei, sau rece. Se taie in patrate si se mesan.  


No comments:

Post a Comment