O reteta de vara, usor de preparat, plina de
culoare si savoare.
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatit: 10 min
Portii: 1 (Preparat de
baza)
VALORI NUTRITIONALE PE PORTIE
Valoare energetica
|
Proteine
|
Total Grasimi
|
Grasimi Saturate
|
Carbo-hidrati
|
Fibre
|
Sodiu
|
Carb exchanges
|
GI estimate
|
2015 kJ
481 kcal
|
37 g
|
14.7 g
|
2.6 g
|
41 g
|
13 g
|
311 mg
|
2.5
|
mediu
|
INGREDIENTE
¨ Ulei
de masline spray pentru gatit
¨ 125
g file din piept de pui, fara piele
¨ piper
negru, proaspat macinat
¨ 30 g vermicelli
din fasole mung (paste celofan)
¨ ½ cana
frunze de coriandru
¨ ½ cana
frunze de menta
¨ 1
castravete mic, feliat
¨ 125 g
rosii cherry, taiate in jumatati
¨ sucul
de la o limeta
¨ ½ lingurita
ulei de masline extravirgin
¨ 2 lingurite sos dulce de cilli
¨ 15g alune prajite, tocate grosier
INSTRUCTIUNI
1. Se incinge tigaia grill.
Se sprayaza fileul din piept de
pui pe ambele parti cu ulei de masline si se asezoneaza cu piper negru,
proaspat macinat. Se aseaza fileul de pui pe tigaia incinsa si se gateste la
foc mediu timp de 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a patruns. Se
transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu.
2. Intre timp, se gatesc pastele conform instructiunilor de pe
ambalaj (de regula se toarna peste paste apa clocotita si se lasa cateva minute,
pana se inmoaie. Se racesc sub robinet, se strecoara si se transfera intr-un
bol pentru salata.
3. Se adauga coreandru, menta, castravete si rosii cherry si se
amesteca. Se combina intr-un castronel sucul de lime cu ulei de masline extravirgin si sos de chilli.
Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Se adauga in bolul cu amestecul de
paste si legume impreuna cu sosul de lime. Se presara cu alune prajite, se se
amesteca. Asta-i tot. Pofta buna.
No comments:
Post a Comment