Wednesday, 19 June 2019

SALATA TAILANDEZA DE PUI


O reteta de vara, usor de preparat, plina de culoare si savoare.




Timp de preparare: 15 min
Timp de gatit: 10 min
Portii: 1 (Preparat de baza)

VALORI NUTRITIONALE PE PORTIE

Valoare energetica
Proteine
Total Grasimi
Grasimi Saturate
Carbo-hidrati
Fibre
Sodiu
Carb exchanges
GI estimate
2015 kJ
481 kcal
37 g
14.7 g
2.6 g
41 g
13 g
311 mg
2.5
mediu

INGREDIENTE

¨ Ulei de masline spray pentru gatit
¨ 125 g file din piept de pui, fara piele
¨ piper negru, proaspat macinat
¨ 30 g vermicelli din fasole mung (paste celofan)
¨ ½ cana frunze de coriandru
¨ ½ cana frunze de menta
¨ 1 castravete mic, feliat
¨ 125 g rosii cherry, taiate in jumatati
¨ sucul de la o limeta
¨ ½ lingurita ulei de masline extravirgin
¨ 2 lingurite sos dulce de cilli
¨ 15g alune prajite, tocate grosier

INSTRUCTIUNI

1. Se incinge tigaia grill. Se sprayaza fileul din piept de pui pe ambele parti cu ulei de masline si se asezoneaza cu piper negru, proaspat macinat. Se aseaza fileul de pui pe tigaia incinsa si se gateste la foc mediu timp de 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a patruns. Se transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu.

2. Intre timp, se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula se toarna peste paste apa clocotita si se lasa cateva minute, pana se inmoaie. Se racesc sub robinet, se strecoara si se transfera intr-un bol pentru salata.

3. Se adauga coreandru, menta, castravete si rosii cherry si se amesteca. Se combina intr-un castronel sucul de lime cu ulei de masline extravirgin si sos de chilli. Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Se adauga in bolul cu amestecul de paste si legume impreuna cu sosul de lime. Se presara cu alune prajite, se se amesteca. Asta-i tot. Pofta buna.


No comments:

Post a Comment