Nucile de Macadamia sunt cele mai sanatoase nuci din
lume, avand cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. In plus,
aceste delicioase surse de vitamine si minerale ajuta inima si creierul, fiind
extrem de bune si in curele de slabire.
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 20 min
Portii: 4 (Preparat de
baza)
VALORI NUTRITIONALE PE PORTIE
Valoare energetica
|
Proteine
|
Total Grasimi
|
Grasimi Saturate
|
Carbo-hidrati
|
Fibre
|
Sodiu
|
Carb exchanges
|
GI estimate
|
2063 kJ
493 kcal
|
34 g
|
33 g
|
4 g
|
19 g
|
6 g
|
298 mg
|
3
|
scazut
|
INGREDIENTE
¨ 2 lingurite
Chili Guajillo (de la Magazinul de Mirodenii)
¨ 2 ½ lingurite
boia de ardei dulce
¨ 1 ½ lingurita
usturoi granulat
¨ 1 ½ lingurita
ceapa granulata
¨ ¼ lingurita
sare de mare
¨ ¼ lingurita
piper negru, proaspat macinat
¨ 600 g
muschiulet de porc.
¨ 3
linguri ulei de masline
¨ 200
g frunze proaspete de spanac baby
¨ 1
1/2 cana cubulete de ananas proaspat
¨ 1
ardei gras rosu, taiat in patratele
¨ ¾ cana
nuci de macadamia, prajite (*), tocate grosier
¨ ¼ cana
frunze de patrunjel, tocate grosier
¨ 2
linguri suc de lime, proaspat
¨ 2
linguri ceapa esalota, tocata marunt
¨ ¾ lingurita
coriandru macinat
¨ ½ lingurita
usturoi proaspat, tocat marunt
¨ ½ lingurita
mustar Dijon
INSTRUCTIUNI
1 Se incinge cuptorul la
230 °C. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
2. Se amesteca
intr-un bol praful de chili, boiaua de ardei, usturoiul si ceapa granulata,
sarea si piperul proaspat macinat. Se freaca muschuletii de porc cu mixtura de
condimente, astfel incat sa se acopere uniform.
3. Se incinge la
foc mediu o lingura de ulei intr-o tigaie mare, antiaderenta. Se adauga
muschiuletii de porc si se prajesc pe toate partile, timp de 4 – 6 minute,
pentru a se inchide porii. Se transfera in tava tapetata.
4. Se gateste la
cuptor timp de 14 – 18 minute, pana cand temperatura indicata de un
termometru pentru fripturi arata 63 °C (sau pana cand carnea s-a rumenit). Se
transfera carnea pe un fund de bucatarie si se acopera lejer cu folie de
alumuniu. Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.
5. Intre timp,
intr-un bol pentru salata se amesteca frumzele de spanac, cu bucatile de ananas,
ardei gras, nuci de macadamia, si patrunjel tocat. Se face un dressing prin amestecarea
(in blender) a celor doua linguri de ulei ramase, cu sucul de lime, esalota,
usturoi si mustar.
6. Se feliaza muschiuletii
de porc in 12 felii. Se amesteca mixtura de frunze de spanac cu dressingul si
se imparte pe 4 farfurii. Se aseaza cate 3 felii de carne pe fiecare farfurie
si se serveste.
No comments:
Post a Comment