Tuesday 4 June 2019

MUSCHIULET DE PORC CONDIMENTAT, CU SALATA DE SPANAC SI NUCI DE MACADAMIA


Nucile de Macadamia sunt cele mai sanatoase nuci din lume, avand cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. In plus, aceste delicioase surse de vitamine si minerale ajuta inima si creierul, fiind extrem de bune si in curele de slabire.




Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 20 min
Portii: 4 (Preparat de baza)

VALORI NUTRITIONALE PE PORTIE

Valoare energetica
Proteine
Total Grasimi
Grasimi Saturate
Carbo-hidrati
Fibre
Sodiu
Carb exchanges
GI estimate
2063 kJ
493 kcal
34 g
33 g
4 g
19 g
6 g
298 mg
3
scazut

INGREDIENTE




¨ 2 lingurite Chili Guajillo (de la Magazinul de Mirodenii)
¨ 2 ½ lingurite boia de ardei dulce
¨ 1 ½ lingurita  usturoi granulat
¨ 1 ½ lingurita ceapa granulata
¨ ¼ lingurita sare de mare
¨ ¼ lingurita piper negru, proaspat macinat
¨ 600 g muschiulet de porc.
¨ 3 linguri ulei de masline
¨ 200 g frunze proaspete de spanac baby
¨ 1 1/2 cana cubulete de ananas proaspat
¨ 1 ardei gras rosu, taiat in patratele
¨ ¾ cana nuci de macadamia, prajite (*), tocate grosier
¨ ¼ cana frunze de patrunjel, tocate grosier
¨ 2 linguri suc de lime, proaspat
¨ 2 linguri ceapa esalota, tocata marunt
¨ ¾ lingurita coriandru macinat
¨ ½ lingurita usturoi proaspat, tocat marunt
¨ ½ lingurita mustar Dijon

INSTRUCTIUNI

1 Se incinge cuptorul la 230 °C. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt sau folie de aluminiu.

2. Se amesteca intr-un bol praful de chili, boiaua de ardei, usturoiul si ceapa granulata, sarea si piperul proaspat macinat. Se freaca muschuletii de porc cu mixtura de condimente, astfel incat sa se acopere uniform.

3. Se incinge la foc mediu o lingura de ulei intr-o tigaie mare, antiaderenta. Se adauga muschiuletii de porc si se prajesc pe toate partile, timp de 4 – 6 minute, pentru a se inchide porii. Se transfera in tava tapetata.

4. Se gateste la cuptor timp de 14 – 18 minute, pana cand temperatura indicata de un termometru pentru fripturi arata 63 °C (sau pana cand carnea s-a rumenit). Se transfera carnea pe un fund de bucatarie si se acopera lejer cu folie de alumuniu. Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.

5. Intre timp, intr-un bol pentru salata se amesteca frumzele de spanac, cu bucatile de ananas, ardei gras, nuci de macadamia, si patrunjel tocat. Se face un dressing prin amestecarea (in blender) a celor doua linguri de ulei ramase, cu sucul de lime, esalota, usturoi si mustar.

6. Se feliaza muschiuletii de porc in 12 felii. Se amesteca mixtura de frunze de spanac cu dressingul si se imparte pe 4 farfurii. Se aseaza cate 3 felii de carne pe fiecare farfurie si se serveste.

No comments:

Post a Comment