O reteta de inspiratie asiatica care combina in
mod fericit carnea de pui cu broccoli. Poate fi preparata doar in 20 minute si
este ideala pentru o masa de pranz lejera. Cand sunt copti, ramen noodles
sunt un topping crocant excelent pentru un preparat stir fry sau pentru o
salata.
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatit: 10 min
Portii: 4 (Preparat de
baza)
VALORI NUTRITIONALE PE PORTIE (1 ½ cana)
Valoare energetica
|
Proteine
|
Total Grasimi
|
Grasimi Saturate
|
Carbo-hidrati
|
Fibre
|
Sodiu
|
Carb exchanges
|
GI estimate
|
1343 kJ
321 kcal
|
29 g
|
7 g
|
1 g
|
38 g
|
6 g
|
618 mg
|
3
|
scazut
|
INGREDIENTE
¨ 85 g
Ramen Noodles uscati
¨ 1
lingura ulei de rapita sau de avocado
¨ 500 g
piept de pui dezosat, fara piele, taiat in cuburi de 2-3 cm.
¨ ½ cana
suc de portocale
¨ 6
cani de infloresente de broccoli (cca 350 g)
¨ 3
linguri otet de orez
¨ 2
linguri sos de soia putin sarat
¨ 1 ½ lingura
amidon
¨ 2
linguri miere
¨ 1
lingura usturoi, tocat fin
¨ ¾ lingurita
fulgi de ardei iute
¨ ½ lingurita
sare
INSTRUCTIUNI
1 Se incalzeste cuptorul
la 190 °C.
2. Se sfarama
noodles si se imprastie pe o tava de copt. Se dau la cuptor si se coc timp
de 7 – 9 minute, sau pana cand incep sa
coloreze in maro dechis.
3. Intre timp, se
incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc moderat. Se adauga pieptul de pui
si se gateste, amestacand cand si cand, timp de 6 – 8 minute, sau pana can
carnea este patrunsa si rumenita. Se transfera bucatile de carne pe o farfurie.
Se adauga in tigaie sucul de portocale si se deglazureaza tigaia timp de cca 15
secunde. Sa adauga broccoli; se acopera si se gateste timp de cca 3 minute, sau
pana cand broccoli incepe sa se inmoaie.
4. Se combina intr-un
bol otetul cu sos de soia si amidon.
5. Se adauga in
tigaie mixtura de otet, miere, usturoi, fulgii de ardei si sarea . Se
gateste cca 1 minut, amestecand frecvent,
sau pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se adauga puiul si se gateste in continuare
pentru inca un minut.
6. Se distribuie preparatul
in farfurii si se presara cu ramen noodles,
No comments:
Post a Comment