Tuesday, 9 October 2012

Carne c'un chili

Astazi am gatit un preparat care chiar m-a incantat. L-am botezat "carne c'un chili", ca este facut din care si ... un chili!!!


 Asa arata la final













Am pus unele peste altele:

400 g carne tocata de porc
400 g carne tocata de vita
sare de mare & piper negru proaspat macinat
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 ardei iute rosu tocat
o bucata de ghimbir (cam 40-50 g), tocata marunt
1 lingura de ulei de susan
4 catei de usturoi tocati
o ceapa mare feliata
2 linguri de zahar din trestie de zahar
doua linguri sos de peste
o limeta (coaja rasa si sucul de la)
 un manunchi de chivas.


Pentru sos am mai pus deoparte:

1 lingura de zahar din trestie de zahar
2 linguri sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1 lingura de ulei de masline extravidrgin
1 lingura de sos de peste
1 ardei rosu tocat
zeama de la o jumatate le limeta
o legatura mare de frunze de coreandru tocate.

Mai am nevoie de:

Salata iceberg pentru servit.

Instructiuni:

1. Intr-un bol suficient de mare amestec carnea tocata de porc cu cea de vita.

2. Asezonez cu sare si piper proaspat macinat.

3. Pun wokul la incins si il ung cu ulei de masline extravirgin.

4. Adaug carnea tocata in wok si amestec continuu pana cand carnea se rumeneste.

5.  Rastorn carnea intr-o sita si las sa se scurga grasimea.

6. Readuc wokul pe foc si adaug o lingura de ulei de susan.

7. Adaug ardeiul iute si ghimbirul si gatesc timp de un minut, amestecand continuu.

8. Adaug zaharul brun si continui sa amestec, pana cand se caramelizeaza.

9. Readuc in wok carnea scursa de grasime.

10. Adaug ceapa si gatesc, amesteecand continuu pentru a nu se arde carnea, pana cand ceapa s-a inmuiat.

11. Intre timp mai adaug coaja rasa si sucul de la o limeta, sosul de peste si usturoiul tocat marunt.

12. La sfarsit adaug chivasul tocat marunt, amestec si mai gatesc cam un minut.

13. Iau de pe foc si rastorn compozitia pe un platou.

14. Pentru sos, amestec intr-un bol o lingura de zahar brun, sosul de soia, uleiul de susan, uleiul de masline, sosul de peste, ardeiul iute tocat fin, sucul de limeta si frunzele de coreandru tocate grosier.

15. Curat salata, umplu o frunza cu compuzitia din carne, picur deasupra o lingurita de sos.

Asta-i tot. Sa fiti sanatosi.


Nota:

Ar fi trebuit sa folosesc ceapa verde, dar in aceasta luna de Octombrie nu s-a prea facut. Asha ca am inlocuit-o cu o combinate de ceapa si chivas.





No comments:

Post a Comment