Sunday, 15 July 2012

Mic-dejun la gratar


Micul-dejun si imbunatatirea nutritiei

Cercetarile in domeniu au aratat ca nutrienti pe care ii pierdem prin neconsumarea micului dejun nu sunt compensati de celelalte mese ale zilei. Consumand un mic dejun consistent in fiecare zi, veti capata obisnuinta unei alimentatii rationale.


Shi iata in continuare o combinatie care poate crea dependenta. Shi un nou mod de a prepara ochiurile in apa:



Cantitate : 2 portii
Timp pentru preparare : 10 minute
Timp pentru gatit : 15 minute

Ingrediente

  • 4 felii de bacon afumat
  • 4 ciuperci pentru grill
  • 16 rosii cherry (pe ciorchine)
  • Ulei de masline
  • 2 felii de paine integrala
  • 2 carnati de porc (minim 86% carne de porc)
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 15ml otet alb
  • 150g afine
  • 2 x 250ml suc de portocale

INSTRUCTIUNI

1. Incalziti cuptorul la 200°C. Asezati ciupercile si ciorchinii de rosii cherry  pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Stropiti-le cu ulei de masline (folositi un spray cu ulei, sau prin pensulare) si lasati-le in cuptor pentru 15 minute. Coaceti carnatii timp de 3-4 minute pe gratarul incins, sau pana cand sunt facuti, intorcandu-i ocazional. Stropiti cu ulei feliile de bacon si gatitile pe gratar 2 minute pe fiecare parte.

2. Intre timp umpleti o oala cu apa si aduceti-o la fierbere. Scufundati un ou in apa su lasati-l sa fiarba cca 30 secunde. Spargeti cate un ou intr-o cana. Adaugati o lingura de otet alb din vin in apa din oala, si cu o bagheta creati in oala un “ciclon”. Turnati cu grija oul in centrul ciclonului. Cand apa reincepe sa fiarba, luati oala de pe foc, acoperiti-o si lasati-o timp de 2-3 minute, apoi scoateti oul si scurgeti-l de apa.

3. Asezati ouale pe cate o felie de paine prajita, si puneti-le langa carnea si legumele coapte. Un pahar de suc de portocale si cateva afine vor completa acest mic-dejun.

Sa fiti sanatosi.

No comments:

Post a Comment