Sunday 1 January 2012

Sa vrei. Sa stii. Sa poti.


Un Nou An plin de impliniri este urarea mea catre tine. Si pentru a deveni realitate, este timpul sa treci peste promisiunile pe care ti le faci si pe care dupa cateva zile de entuziasm le pui deoparte pentru anul urmator, si sa iti faci planuri realiste, cu sanse de succes pentru indeplinirea lor. Pentru ce fel de promisiuni? Pentru orice: pentru succes in cariera, pentru imbunatatirea situatiei financiare, pentru a incepe o viata noua, sau orice altceva ce este important pentru tine.

Iata cum ar trebui sa faci:

• identifica pasii pe care ii ai de facut pentru a ajunge sa iti satisfaci dorinta finala.

• pentru fiecare pas, planifica cu mult discernamant cum trebuie sa iti modifici stilul de viata pentru deveni realitate.

De exemplu:

Am nevoie de o plimbare zilnica de 30 min. Ce pot sa-mi permit este 15 minute in timpul pauzei de masa.

Ar trebui sa mananc mai multe vegetale. - -> Voi adauga o portie de salata la fiecare cina.

In Ianuarie voi da jos 0 jumatate de kilogram. --> Voi renunta la rontaitul dintre mese.

• Nu fi nerabdator. Ia lucrurile cu incetul. Orice drum incepe cu primul pas. Odata facut, ai grija sa nu te opresti. Rezultatele se vor vedea in timp.

• Daca din te miri ce motive te-ai abatut din drum, nu renunta. Identifica motivul real si treci peste el. Continua de unde ai ramas.

• Evalueaza periodic progresul facut. Daca este cazul, ajusteaza planificarea in asa fel incat sa ajungi cat mai aproape de rezultatul propus.

• Acorda-ti mici recompense, daca totul decurge bine. Un CD cu muzica preferata, un spectacol, un accesoriu vestimentar. In orice caz, recompensele culinare nu par a fi cea mai buna optiune.

Si ca veni vorba, eu voi incerca cat de des pot sa iti ofer sfaturi despre cum sa traiesti in mod sanatos. Caci sanatatea este o conditie necesara pentru a reusi in orice altceva iti propui.

Asadar, incepe chiar de azi. Defineste clar ceea ce vrei cu adevarat:

• Imi doresc sa ........................................................................
• Pentru asta ar trebui sa parcurg urmatoarele etape:
1.     .......................................................................................................................................................
2.    ................................................................................................................................
3.    ....
• Cum voi putea sa parcurg in mod real fiegare etapa:
1.1 ................................................................................................................................
1.2 .........................................................................................................................
...

2.1 ................................................................................................................................
2.2 .........................................................................................................................
...

Iar pentru a face aceasta treaba si mai placuta, pune pe masa o delicioasa

Salată de fructe

Rețeta de azi nu-i tocmai o rețetă, e de fapt o poveste scurtă despre un desert sănătos. Un desert ușor, foarte parfumat, suficient de dulce, plin de vitamine, absolut mulțumitor. O salată de fructe.

 


Ai zice că-i mai ușor să faci salate de fructe vara, când găsești fructe proaspete din belșug, în toate piețele. Nici iarna nu-i greu, să știți. Se găsesc banane, citrice, kiwi, struguri dulci, mere parfumate și pere zemoase.
Poti folosi toate astea, plus o cutie de compot de ananas. Nu pui alcool în salată (adica poți să o stropiți cu brandy sau un lichior bun cu condiția să nu dai salata copiilor. Dacă-i și pentru ei, și ar fi bine să fie, nu pune alcool).




“CireaÈ™a de pe tort” e o viÈ™ină. De fapt, mai multe viÈ™ine din compot, fără sâmburi. O surpriză foarte plăcută, asta pentru că viÈ™ina acriÈ™oară contrasteaza într-un fel grozav de plăcut cu dulceaÈ›a strugurilor iar aroma ei È™i gustul bananei se completeaza reciproc tare bine.
Asta-i povestea mea de azi. Sper să te inspire

 


Sa fiti sanatosi.



No comments:

Post a Comment