Monday 2 January 2012

Fii F.I.T.


Nu-i asa ca ai constatat ca in zilele in care faci mai multa miscare adormi mult mai usor iar somnul este mai odihnitor? Ai puterea de a realiza ceea ce ti-ai propus. Ai taria de a nu te opri in fata unor piedici, sau de a o lua de la inceput in cazul unui esec. O viata activa este o viata mai lunga.

Odata cu sfarsitul sezonului de sarbatori, a venit vremea sa te reintorci la rutina zilnica. Dar este si timpul de a-ti oferi sansa unor reale beneficii ajustandu-ti programul zilnic pentru a deveni din ce in ce ma F.I.T. Ce inseamna asta?

• F – Frecventa. Cu cat mai des, cu atat mai bine.
• I – Intensitate. Pentru stimulare cardiovasculara, practica cateva exercitii care fac inima sa pompeze. Consulta-te cu medicul tau inainte, daca te simti cam ruginit, shi nu ai mai facut miscare cam demult, sau stii ca ai niscai’ necazuri legate de sanatate.
• T – Timp. Cel putin 60 minute de miscare moderata in fiecare zi este o obtiune buna. Daca trebuie, fa programe mai scurte distribuite pe durata unei zile.

Iar intre doua sedinte de fitnes, ar putea sa-ti prinda bine o:

Salată cu pere și parmezan

Dacă tânjesti după o mâncare fără carne, fără miros de cârnați, fără grăsime (de origine animală), fără crusta maronie și delicioasă rezultată în urma coacerii, ei bine, să știi că speranță există. Salată verde ori de alte culori se găsește, pere zemoase sunt în toate piețele, citrice și ulei de măsline ai de unde să procuri, de bună seamă.

Ai nevoie de salată de două feluri, o portocală, o pară din două, zeamă de lime, măsline marinate, câteva castane coapte (nu-i musai să plângeți după ele dacă nu le aveți, folosiți miez de nucă sau trei-patru nuci caju), puțin ardei iute, castravete și câteva roșii cherry despre care am aflat că se putea și fără.

 


Firește, speli ce e de spălat.
Folosesti ce măsline iti plac doar să nu pui prea multe. Perele trebuie sa fie zemoase si parfumate.
Tai castravetele în fâșii subțiri.
Tai/cureți portocala și păstrezi bucățile de pulpă.
Tai parmezanul în felii subțiri tare.
Tai para în felii fine.
Prepari dressingul pentru salată:  Zeamă de lime, ulei de măsline, bătute bine cu telul.
Pui toate ingredientele-n bol, inclusiv câteva rondele subțiri de ardei iute, torni dressingul peste salată și am amestci.
E bună. Și ușoară și aromată.

 


Gata. Să fiți sănătoși.

No comments:

Post a Comment