Iti plac arahidele? Atunci nu te sfii sa
le mananci. Dr. George Washington Carver (a carui zi de nastere o aniversam
azi) a descoperit mai mult de 300 de moduri in care sa folosesti alunele de
pamant!
Arahidele nu sunt numai delicioase, ci si
foarte sanatoase pentru organism.
Arahidele contin grasimi monosaturate, care nu duc la probleme de sanatate sau obezitate. De asemenea, sunt bogate in substante nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru.
Arahidele contin grasimi monosaturate, care nu duc la probleme de sanatate sau obezitate. De asemenea, sunt bogate in substante nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru.
Potrivit unui studiu, daca consumi zilnic arahide scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare cu pana la 21%.
Arahidele sunt bogate in fibre alimentare. Previn aparitia cancerului, deoarece contin fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase in organism. De asemenea, arahidele contin antioxidanti anti-imbatranire.
Functiile creierului pot fi imbunatatite de consumul de arahide. Astfel, persoanele care consuma arahide risca mult mai putin sa se imbolnaveasca de Alzheimer. Imbunatatesc fluxul de sange din creier si grasimile monosaturate mentin o stare buna de sanatate a creierului.
Consumul arahidelor este bun si pentru sanatatea oaselor, deoarece contin o mare cantitate de calciu, care joaca un rol important in dezvoltarea oaselor.
Un alt avataj al consumului arahidelor este ca acestee previn aparitia calculilor biliari, o boala de care sufera mai mult femeile decat barbatii si care se manifesta, printre altele, printr-un gust amar in gura, durere care iradiaza spre inima, greturi mari si varsaturi puternice.
Adauga arahide tocate in salate, in
cerealele de la micul dejun, in produse de panificatie sau in paste tartinabile
(untul de arahide ar putea fi o alternativa la untul de provenienta animala).
Eu voi incerca pentru seara asta sa
prepar:
Piept de pui in crusta de arahide
Pentru patru portii trebuie sa scoti
din camara:
1 lingura de faina
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de pudra de usturoi
1/4 lingurita de tarhon uscat
1/4 cana de mustar
2 linguri de miere
1 cana de arahide nesarate, prajite
in cuptor si tocate fin
4 piepti de pui dezosati shi fara
piele
2 linguri de unt sau ulei vegetal.
Amesteca intro farfurie faina, sarea,
pudra de usturoi si tarhonul. In alta farfurie amesteca mustarul cu mierea de
albine. Aseaza alunele tocate fin pe o atreia farfurie. Tavaleste pieptii de
pui in farfuria cu amestecul de faina, apoi in cea cu mustar si miere, iar in
final in alune, astfel incat sa se acopere ccu un strat uniform. Incinge untul
untr-o tigaie, adauga bucatile de pui si prajeste-le la foc moderat pana cand
la interior avem o temperatura de 80°C iar la exterior o culoare bruna aurie. Pentru o prajire uniforma, intoarce pucatile
de pui de pe o parte pe alta la fiecae 4 – 5 minute.
Asorteaza cu o salsa de ananas si un
pahar de chardonay.
Sa fiti sanatosi.
No comments:
Post a Comment