Friday 11 February 2022

BATOANE VANILATE CU CANDY CANE

 Candy Cane sunt acele bastonase de acadea, associate in mod traditional cu sarbatorild din perioada Craciunului. Reteta de azi ne ajuta as transformam o parte din dulciurile culese din bradul de Craciun intr-o gustare sau desert pentru un weekend in famile sau alaturi de prieteni.



Preparare: 20 minutes / Timp total:1 ora si 40 minute / Portii: 16

Nutritie

PE PORTIE: 155 kcal, 1.5 g proteine, 6.7 g grasimi (1.5 g grasimi saturate), 22 g carbohidrati (din care 13.3 g zahar), 0.6 g fibre, 94.8 mg sodiu

Ingrediente

 Spray de ulei pentru gatit

 ¾ cana de zahar

 ⅓ cana de uei vegetal (eu am folosit de canola – Vezi Sfaturi)

 1 ou

 1 lingurita de extract de vanilie

1 cana de faina

½ lingurita de praf de copt

½ lingurita de bicarbonate de sodiu

¼ lingurita de sare

⅓ cana de bastonase de acadea, zdrobite

85 g ciocolata neagra, topita

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 175 °C. Se tapeteaza o tava patrata de cca 20 cm cu folie de aluminiu, astfel incat as depaseasca marginile tavii. Se unge folia de aluminu cu spray de ulei pentru gatit.

2. Se pun intr-un caston de marime medie zaharuk, uleiul, oul si vanilia si se bate cu un mixer de mana, la viteza madie, timp de 2 minute, sal pana cand incepe as se intareasca si as capete o culoare galben deschis. Se incorporeaza faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga 2 linguri de acadele zdrobite si se amesteca cat sa se distribue uniform. Se rastoarna in tava pregatita si se niveleaza cu o lingura.

3. Se coace timp de 20 – 25 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca la exterior si s-a facut la interior. Se lasa sa se raceasca in tava. Se scoate din tava si se taie in batoane cu dimensiunile de 5 x 5 cm.

4. Se inmoaie in ciocolata topita cate un colt al fiecarui baton si se aseaza pe o foaie de hartie de copt. Se presara cu restul de acadele zdrobite si se lasa sa se intareasca ciocolata.

Sfaturi

Dintre uleiurile vegetale, uleiul de canola este cel care conține cel mai mic conținut de grăsimi saturate, egal cu doar 7% din compoziția totală. În plus, conține și vitamina E și vitamina K și alți micronutrienți importanți, precum clorofila, fitosterolii și tocoferolii, care efectuează o acțiune antioxidantă.

 

Mai multe opinii atat pro cat si conra se pot gasi dind click pe linkul de mai jos.

https://ro.maisonjardin.net/6665405-canola-oil-characteristics-properties-benefits-and-contraindications


No comments:

Post a Comment