Friday, 18 February 2022

VRABIOARA LA GRATAR CU CARTOFI LA CUPTOR SI SALATA DE MAZARE

 Vita a devenit una din carnurile noastre preferate in ultimul timp! Asta pentru ca incercam sa adoptam un stil de viata mai sanatos.



Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 1


Nutritie

PE PORTIE: 432 kcal, 34 g proteine, 16.1 g grasimi (3.7 g grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 10 g fibre, 116 mg sodiu

Ingrediente

 125 g vrabioara, curatata de pieliti si grasime

 1 catel de usturoi, zdrobit

 1 lingura de oted din vin rosu

 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

 1 lingurita de oregano uscat

 pipen negru proaspat macinat

 200 g cartofi baby, taiati in jumatati (sau cartofi “normali” taiati in sferturi)

 Spray de uley de masline pentru gatit

 

Salata de mazare

 40 g (¼ cana) boabe de mazare congelate

 100 g rosii cherry, taiate in jumatati

 ¼ salata romana, tocata in fasii

 ¼ cana de frunze de menta

Instructiuni

1 Se aseaza carnea de vita intr-o farfurie adanca. Se amesteca intr-un castonel usturoiul cu otet, ulei, oregano si piper. Se pune douparte o lingurita din aceast amestec. Se rastoarna restul peste carnea de vita si se amesteca astfel incat carnea sa fie acuperita uniform de aceasta marinada.

2. Se incinge cuptorul la 250°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se adauga cartofii si se ung cu spray de uley. Se coc in cuptorul incins timp de 25-30 minute, sau pana cand s-au rumenit si s-au fragezit.

3. Intre timp, se gatesc pun boabele de mazare in apa clocotita si se gatesc timp de 2 minute. Se scurg de apa si se clatesc in apa rece. Se transfera intr-un castron. Se adauga frunzele de salata si jumatatile de rosii cherry. Se stropesc cu dressibgul pus de-o parte si se amesteca.

4. Se incinge gratarul. Se frige vita timp de 2 minute pe fiecre parte, sau pana cand s-a facut dupa gustul fiecaruia. Se lasa sa se odihneasca tim pe 2 minute.

5. Se transfera pe o farfuri si se serveste alaturi de cartofii copti si salata de mazare. 

No comments:

Post a Comment