Vita a devenit una din carnurile noastre preferate in ultimul timp! Asta pentru ca incercam sa adoptam un stil de viata mai sanatos.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 30 minute / Portii: 1
Nutritie
PE PORTIE: 432 kcal, 34 g proteine, 16.1 g grasimi (3.7 g
grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 10 g fibre, 116 mg sodiu
Ingrediente
125 g vrabioara, curatata de pieliti
si grasime
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingura de oted din vin rosu
1 lingurita de ulei de masline extravirgin
1 lingurita de oregano uscat
pipen negru proaspat macinat
200 g cartofi baby, taiati in jumatati (sau cartofi “normali” taiati in
sferturi)
Spray de uley de masline pentru gatit
Salata
de mazare
40 g (¼ cana) boabe de mazare congelate
100 g rosii cherry, taiate in jumatati
¼ salata romana, tocata in fasii
¼ cana de frunze de menta
Instructiuni
1 Se aseaza carnea de vita intr-o farfurie adanca. Se amesteca intr-un
castonel usturoiul cu otet, ulei, oregano si piper. Se pune douparte o lingurita din aceast
amestec. Se rastoarna restul peste carnea de vita si se amesteca astfel incat
carnea sa fie acuperita uniform de aceasta marinada.
2. Se incinge cuptorul la 250°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava cu hartie de
copt. Se adauga cartofii si
se ung cu spray de uley. Se
coc in cuptorul incins timp de 25-30 minute, sau pana cand s-au rumenit si s-au
fragezit.
3. Intre timp, se gatesc pun boabele de mazare in apa clocotita si se
gatesc timp de 2 minute. Se scurg de apa si se clatesc in apa rece. Se
transfera intr-un castron. Se
adauga frunzele de salata si jumatatile de rosii cherry. Se stropesc cu dressibgul pus de-o
parte si se amesteca.
4. Se incinge gratarul. Se frige vita timp de 2 minute pe fiecre parte, sau
pana cand s-a facut dupa gustul fiecaruia. Se lasa sa se odihneasca tim pe 2
minute.
5. Se transfera pe o farfuri si se serveste alaturi de cartofii copti si
salata de mazare.
No comments:
Post a Comment