Wednesday, 12 January 2022

OUA FLORENTINE

 Tot cee ace se numeste “Florentin” inseamna in general un singur lucru: contine spanac.

Spanacul a fost introdus in bucataria franceza de Catherine de Medici, care s-a nascut in Florenta.

In reteta de azi, sosul Mornay, folosit in mod normal pentru ouale florentine, l-am inlocuit cu un strat ricotta low-fat si cateva suvite de parmesan.


Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 1


Nutritie

PE PORTIE: 254 kcal, 17 g proteine, 10.9 g grasimi (0.1 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 3.2 g fibre, 421 mg sodiu.

Ingrediente

 1 feie de paine integrala, prajita

 2 linguri de branza ricotta low-fat

 15 g (1/2 cana) spanac baby

 1 ou cca 50g

 ¼ de linguruta de ulei de masline

piper negru proaspat macinat

 parmesan taiat in fasii cu un curatitor pentru legume

Instructiuni

1. Se intinde branza ricotta pe felia de paine prajita. Se aseaza deasupra 15 g (1/2 cana) de Frunze de spanac baby. Se prajeste un ou “ochi” in ¼ lingurita de ulei se se aseaza peste spanac. Se presara cu piper negru proaspat macinat si cu suvite de parmesan taiate cu un curatitor de legume.


No comments:

Post a Comment