Monday 14 February 2022

SALATA CU PIEPT DE PUI FRIPT PE GILL, CARTOFI SI OUA.

 Bogata in proteine, aceasta salata este pe cat de satioasa pe atata de revitalizanta. Dressingul cu lamiae, capre si patrunjel adauga un plus de arome.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 25 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 269 kcal, 31 g proteine, 6.4 g grasimi (1.8 g grasimi saturate), 19 g carbohidrati, 3 g fibre, 361 mg sodiu.

Ingrediente

 450 g cartofi pentru fiert

 4 oua de cate 50 g, la temperature camerei

 spray de ulei de masline pentru gatit

 400 g fileuri de piept de pui, fara piele

 piper negru proaspat macinat

 1 ardei gras rosu, taiat in fasii subtiri

 12 frunze de salata romana

 1 castravete, taiat in jumatate longitudinal si feliat pe diaginala

 Dressing

 3 linguri de maioneza light

 1½ lingura de suc de lamiae proaspat stors

 1½ lingura de apa clocotita

 3 lingurite de capere, scurse si tocate marunt

 1 lingura Frunze de patrunjel tocate

 Piper negru proaspat macinat 

Instructiuni

1. Se pun cartofii intr-o oala sufficient de mare si se acopera cu apa rece. Se acopera si se dau in fiert, la foc mare. Se reduce flacra si se fierb in clocote mici timp de 20-25 minute, sau pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga ouale si se continua fierberea pentru inca 5 minute. Se scurg si se pun deoparte.

2. intre timp se incinge tigaia grill la foc mediu. Se ung fileurile de pui cu spray de ulei si se asezoneaza cu piper. Se aseaza fileurile pe gratarul incins se se frig timp de 2 minye pe fiecare parte, sau pana cand s-au patruns. Se transfera pe o farfurie.

3. Pebtru dressing se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, apa clocotita si caperele intr-un castronel. Se incorporeaza frunzele de patrunjel tocate si se asezomeaza cu piper.

4. Se amesteca intr-un castron fasiile de ardei, frunzele de salata si feliile de castravete. Se distribuie in patru farfurii. Se adauga cartofii curatati de coaja si feliati impreuna cu ouale fierte curatate de coaja si taiate in sferturi si fileurile de pui. Se stopeste cu dressing si se serveste la masa.

.


No comments:

Post a Comment