Bogata in proteine, aceasta salata este pe cat de satioasa pe atata de revitalizanta. Dressingul cu lamiae, capre si patrunjel adauga un plus de arome.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 25 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 269 kcal, 31 g proteine, 6.4 g grasimi (1.8 g
grasimi saturate), 19 g carbohidrati, 3 g fibre, 361 mg sodiu.
Ingrediente
450 g cartofi
pentru fiert
4 oua de cate 50 g, la temperature camerei
spray de ulei de masline pentru gatit
400 g fileuri de piept de pui, fara piele
piper negru proaspat macinat
1 ardei gras rosu, taiat in fasii subtiri
12 frunze de salata romana
1 castravete, taiat in jumatate longitudinal
si feliat pe diaginala
3 linguri de maioneza light
1½ lingura de suc de lamiae proaspat stors
1½ lingura de apa clocotita
3 lingurite de capere, scurse si tocate marunt
1 lingura Frunze de patrunjel tocate
Piper negru proaspat macinat
Instructiuni
1. Se pun cartofii intr-o oala sufficient de mare si se acopera cu apa
rece. Se acopera si se dau in fiert, la foc mare. Se reduce flacra si se fierb
in clocote mici timp de 20-25 minute, sau pana cand incep sa se inmoaie. Se
adauga ouale si se continua fierberea pentru inca 5 minute. Se scurg si
se pun deoparte.
2. intre timp se incinge tigaia grill la foc mediu. Se ung fileurile de pui
cu spray de ulei si se asezoneaza cu piper. Se aseaza fileurile pe gratarul
incins se se frig timp de 2 minye pe fiecare parte, sau pana cand s-au patruns.
Se transfera pe o farfurie.
3. Pebtru dressing se amesteca maioneza
cu sucul de lamaie, apa clocotita si caperele intr-un castronel. Se
incorporeaza frunzele de patrunjel tocate si se asezomeaza cu piper.
4. Se amesteca intr-un castron fasiile de ardei, frunzele de salata si feliile
de castravete. Se distribuie in patru farfurii. Se adauga cartofii curatati de
coaja si feliati impreuna cu ouale fierte curatate de coaja si taiate in
sferturi si fileurile de pui. Se stopeste cu dressing si se serveste la masa.
.
No comments:
Post a Comment