Somonul este oricand o alegere buna pentru o
cina gatita acasa. Fileul de somon, condimentat doar cu sare si piper este
gatit in cuptor si servit cu o garniture din fasole alba, mangold(*) si rosii
cherry. Branza rasa (Pecorino Romano) presarata intr-un strat subtire adauga un
plus de savoare acestui preparat extrem de sanatos. (Source: Diabetic Living
Magazine)
Preparare: 30 mins
Timp total: 45 mins
Portii: 8
Nutritie
Pe portie: 299 calorii; 12 g
cantitate totala de grasimi; 1.9 g grasimi saturate; 64 mg colesterol; 501 mg
sodiu. 1015 mg potasiu; 18.4 g carbohidrati; 5.3 g fibre; 3 g zahar; 28.9 g
proteine; 1204 IU vitamina A; 24 mg vitamina C; 43 mcg folati; 81 mg calciu; 3
mg fier; 52 mg magneziu;
Ingrediente
·
2 ½ linguri
ulei de masline
·
¾ cana
ceapa, tocata
·
¾ cana ardei
gras rosu, taiat patratele.
·
3 linguri
pasta de tomate
·
1 lingurita
de sare
·
¾ lingurita piper macinat, plus extra pentru servire
· 2 cani
mangold, tocat grosier (*)
·
2 x 425 g cutii de fasole alba (cannellini beans), scursa si clatita cu apa
rece
· ½ cana fond de pui sau de legume (**)
·
8 x 125g
file de somon
· 2 cani rosii cherry, taiate in jumatati
·
8 lingurite branza Pecorino Romano, rasa.
Preparare
·
1. Se incinge 1 lingura de ulei in
tigaia mare, la foc moderat,. Se adauga ceapa si ardeiul gras. Se gateste timp
de 5 minute amestecand din cand in cand, sau pana cand legumele s-au inmuiat, Se
adauga pasta de rosii, ½ lingurita sare si ¼ lingurita piper macinat; se
amesteca si se gateste in continuare timp de 2 minute. Se adauga frunzele de
mangold si se gateste inca un minut, sau pana cand frunzele s-au inmuiat. Se
adauga fasolea si fondul. Se gateste in continuare, pana cand s-a incalzit
unirm. Se ia de pe foc, se adauga jumatatile de rosii cherry si se acopera.
·
2. Se incalzeste cuptorul la 220⁰C. Se tapeteaza o tava
pentru copt cu folie de aluminu si se unge cu ½ lingura de ulei.
·
3. Se spala fileurile de
peste si se usuca prin tamponare cu servete de hartie. Se masoara grosimea
fileurilor. Se aseaza filurile in tava pregatita si se ung cu uleiul ramas si
se presara cu sare si piper. Se gateste timp de 5 minute pentru fiecare
centimetru de grosime, sau pana cand pestele se desface usor atunci cand este
impuns cu o furculita. Se scot
fileurile din cuptor si se lasa sa se odifneasca 3-4 minte, acoperit lejer cu
folie de aluminiu.
·
4. Se distribue legumele pe
farfurii si se aseaza deaupra fileurile de somon. Se presara cu branza rasa si
se asezoneaza cu piper, dupa gust.
Note:
(*).
Mangoldul poate fi inlocuit cu cantitati egale de frunze de spanac, kale sau frunze
de sfecla.
(**). Fondul
poate fi inlocuit cu o un cub pentru supa.
No comments:
Post a Comment