Monday 27 January 2020

MUSCHI FILE DE PORC CU SALATA DE RUCOLA, NUCI PERE SI BLUE CHEESE


Un preparat numai bun pentru o avanpremiera la Valentine’s Day sau, pentru cei mai conservatori, la Dragobetele autoton. Asocierea dintre fileul de porc preparat la cuptor si nuca prajita de o nota de eleganta si distinctie.
 Sursa: Diabetic Living Magazine, Winter 2019.



Preparare: 25 mins
Timp total: 50 mins
Portii: 4


Nutritie

Pentru o portie: 3 cani de salata, si 3 felii de muschi (cca. 85 g).

Pe portie: 352 calorii; 15.9 g grasimi (din care 4 g grasimi saturate); 62 mg colesterol; 692 mg sodiu; 982 mg potasiu; 25.4 g carbohidrati (din care 4.9 g fibre; 16 g zahar); 27 g proteine; 1224 IU vitamina A; 15 mg vitamina C; 62 mcg folati; 151 mg calciu; 2 mg fier; 67 mg magnesiu;

Ingrediente


·      2 linguri nuci, tocate grosier
·      3 linguri otet balsamic
·      2 linguri ulei de masline extra-virgin
·      2 lingurite suc de lamaie
·      1 lingurita miere de albine
·      1 lingurita mustar Dijon
·      2 lingurite rozmarin proaspat, tocat marunt sau ¾ lingurita rozmarin uscat
·      1 catel de usturoi, zdrobit
·      ½ lingurita sare
·      ½ lingurita piper negru, macinat
·      500 g muschi file de porc (cotlet de porc dezosat)
·      8 cani rucola
·      4 pere mici, cu miez rosusu sau 2 pere mari, foliate in lungime
·      ¼ cana branza cu mucegai albastru, sfaramata

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 205 ⁰C. Se tapeteaza tava pentru copt cu folie de aluminiu si se unge cu ulei.
2. Se prajesc nucile într-o tigaie, la foc mediu, amestecând frecvent, până când sunt aurii și incepe sa se simta aroma. Se pun deoparte.
3. Intr-un bol, se amesteca oțetul balsamic cu ulei, suc de lămâie, miere, muștar, rozmarin, usturoi și cate 1/4 linguriță sare și piper. Se aseaza muschiul file in tava pregătită. Se unge carnea cu 1 lingură din dressing și se asezoneaza cu cu restul de cate 1/4 linguriță sare și piper.
4. Se introduce tava in cuptorul incins la 205⁰C si se gateste timp de 20 min, sau pana cand carnea a atins temperature interioara de 63⁰C. Se transfera carnea pe un fund de lemn si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute, acoperita lejer cu folie de aluminiu. Se taie carnea in 12 felii de cca 1,5 – 2 cm grosime.
5.  Se amesteca intr-un bol pentru salata rucola, feliile de pere si dressingul preparat la pasul 3. Se imparte salata in 4 farfurii. Se aseaza deasupra feliile de carne. Se presara cu nuca prajita si bucati de branza.

No comments:

Post a Comment