Un preparat numai bun pentru o avanpremiera la Valentine’s Day sau,
pentru cei mai conservatori, la Dragobetele autoton. Asocierea dintre fileul de
porc preparat la cuptor si nuca prajita de o nota de eleganta si distinctie.
Sursa:
Diabetic Living Magazine, Winter 2019.
Preparare: 25 mins
Timp total: 50 mins
Portii: 4
Nutritie
Pentru o portie: 3 cani de salata, si 3 felii de
muschi (cca. 85 g).
Pe portie: 352 calorii; 15.9 g grasimi (din care 4 g grasimi
saturate); 62 mg colesterol; 692 mg sodiu; 982 mg potasiu; 25.4 g carbohidrati
(din care 4.9 g fibre; 16 g zahar); 27 g proteine; 1224 IU vitamina A; 15 mg
vitamina C; 62 mcg folati; 151 mg calciu; 2 mg fier; 67 mg magnesiu;
Ingrediente
·
2 linguri nuci,
tocate grosier
·
3 linguri
otet balsamic
·
2 linguri
ulei de masline extra-virgin
·
2 lingurite
suc de lamaie
·
1 lingurita
miere de albine
·
1
lingurita mustar Dijon
·
2 lingurite
rozmarin proaspat, tocat marunt sau ¾ lingurita rozmarin uscat
·
1 catel
de usturoi, zdrobit
·
½ lingurita sare
·
½ lingurita
piper negru, macinat
·
500 g
muschi file de porc (cotlet de porc dezosat)
·
8 cani rucola
·
4 pere mici, cu
miez rosusu sau 2 pere mari, foliate in lungime
·
¼ cana branza
cu mucegai albastru, sfaramata
Preparare
1. Se incinge
cuptorul la 205 ⁰C. Se tapeteaza tava pentru copt cu folie de aluminiu si se
unge cu ulei.
2. Se prajesc nucile
într-o tigaie, la foc mediu, amestecând frecvent, până când sunt aurii și incepe sa se
simta aroma. Se pun deoparte.
3. Intr-un bol, se amesteca oțetul balsamic cu ulei, suc de lămâie,
miere, muștar, rozmarin, usturoi și cate 1/4 linguriță sare și piper. Se aseaza
muschiul file in tava pregătită. Se unge carnea cu 1 lingură din dressing și se
asezoneaza cu cu restul de cate 1/4 linguriță sare și piper.
4. Se introduce tava in cuptorul
incins la 205⁰C si se gateste timp de 20 min, sau pana cand carnea a atins
temperature interioara de 63⁰C. Se
transfera carnea pe un fund de lemn si se lasa sa se odihneasca timp de 5
minute, acoperita lejer cu folie de aluminiu. Se taie carnea in 12 felii de cca
1,5 – 2 cm grosime.
5. Se amesteca intr-un bol pentru salata
rucola, feliile de pere si dressingul preparat la pasul 3. Se imparte salata in 4
farfurii. Se aseaza deasupra feliile de carne. Se presara cu nuca prajita si
bucati de branza.
No comments:
Post a Comment