Acest tip de salata este unul des intalint, in diverse
variante, in toate bucatariile din Asia de Sud-Est. Sunt foarte gustoase,picant-acrisoare, cu arome specific
data de uleiul brun de susan.
Pe portie
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
PROTEINE
|
TOTAL GRASIMI
|
GRASIMI SATURATE
|
TOTAL
CARBOHIDRATI
|
FIBRE
|
SODIU
|
418 (1750)
|
32 g
|
16 g
|
3 g
|
32 g
|
9 g
|
696mg
|
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 2 portii
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
60 g de spaghetti din faina integrala
1 lingura de otet de orez
1 lingura de sos de soia
3 lingurite de suc de lime, proaspat stors
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de ulei de masline
2 lingurite de miere
2 lingurite de ghimbir proaspat dat pe razatoare
1 catel de usturoi zdrobit
fulgi de ardei iute
Spray pentru gatit
250 g antricot de vita, curatat de grasime si feliat pe diagonala
1 castravete, tocat cuburi
½ de cana de varza rosie taiata fideluta
1 morcov taiat Julien
2 linguri de Frunze de busuioc
Felii de lime pentru servit.
INSTRUCTIUNI
1 Se fierb pastele conform instructiunilor
de pe ambalaj, sau pana cand sunt facute “al dente”. Se scurg si se acopera
pentru a se pastra calde.
2 Se amesteca intr-un bol,
otetul, sosul de soya, sucul de lime, uleiul de susan si cel de masline, mierea, ghimbirul, usturoiul si fulgii de ardei iute.
3 Se sprayaza cu ulei o tigaie grill non-aderenta si se pune la incins la temperatura ridicata.
Se prajesc, pe rand, fasiile de carne.
Se transfera pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pentru a se
pastra calde.
.
4 Se micsoreaza flacara
sub tigaie, si se adauga 2 liguri de sos. Se gateste cca un minut, amestecand continuu. Se ia tigaia de pe
foc si se adauga carnea. Se amesteca cu sosul cald din tigaie.
5 Se aseaza pe doua
farfurii pastele fierte, carnea, castravetele, varza rosie si morcoul. Se
stropesc cu restul de sos si se decoreaza cu frunze de busuioc si felii de lime.
No comments:
Post a Comment