Saturday 30 June 2018

TORTILAS CU PUI SI LEGUME MARINATE.

Este un preparat plin de culoare, cu o aroma deosebita si care contribuie la dieta zilnica cu doar 5 g de zahar.



Pe portie (1 tortila)
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
COLESTEROL
PROTEINE
TOTAL
LIPIDE
GRASIMI SATURATE
TOTAL
GLUCIDE
ZAHARURI
FIBRE
SARE
248 (1038)
45 mg
23 g
10 g
1 g
27 g
5 g
15 g
601mg

Timp de preparare : 30 minute
Durata : 1 ora 30 minute (marinarea inclusa)
Cantitate : 8 portii
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

2 cani (150 g) morcovi, taiati julien
1 cana (75 g) de ridichi, taiate julien
1 cana (150 g) de ceapa rosie, feliata subtire
½ cana (120 ml) otet de orez
2 linguri (24 g) de zahar
2 linguri de miere
 lingurita (6 g) de sare
½ lingurita praf de mustar
½ lingurita turmeric macinat
½ lingurita de seminte de mustar galben
½ lingurite de seminte de mustar negru.
½ cana (120 ml) de maioneza light
1 lingurita Sriracha plus extra pentru servire
8 tortila din faina integrala, 7 – 8 inch diametru
8 frunze de salata
2 2/3 cani (400 g) piept de pui gatit, rupt in fasii
frunze de coreandru, pentru servit.

INSTRUCTIUNI

1.      1.Se amesteca intr-o punga de plastic cu fermoar morcovul, ridichea, si ceapa, taiate julien. Se aseaza punga cu legume intr-un recipient.  Se pune oteul la fiert intr-o craticioara. Se adauga zaharul, mierea, sarea praful si semintele de mustar. Se amesteca pana incepe sa clocoteasca. Se rastoarna lichidul peste legume, se inchide punga si se lasa legumele la marinat, in frigider, minim 1 ora.

2.     2. Se amesteca intr-un bol mic maioneza cu Sriracha. Se scurg vegetalele de lichid.

       3.Se intinde cate o lingura din mixturs de maioneza pe fiecare foaie de tortilla. Se aseaza deasupra cate o frunza de salata, fisii de pui, legume marinate si frunze de coreandru. Se ruleaza si se lasa in frigider pentru 24 ore, pentru a se termina procesul de marinare si sa se amestece aromele. Se servesc rulourile de tortila stropite cu sos Sriracha.

No comments:

Post a Comment