Cred că bucătăria mexicană este una dintre cele 10-15
bucătării importante ale lumii. Bogăţia de ingrediente, influenţele culturale
numeroase suferite de-a lungul istoriei şi diversitatea bucătăriilor regionale
îi dau un caracter aparte.
Pe portie
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
PROTEINE
|
TOTAL GRASIMI
|
GRASIMI SATURATE
|
TOTAL
CARBOHIDRATI
|
FIBRE
|
SODIU
|
418 (1870 kJ)
|
44 g
|
18 g
|
5 g
|
27 g
|
8 g
|
377mg
|
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 15 minute
Cantitate : 2 portii
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
45g (1/4 cana) quinoa, spalata
si scursa de apa
125ml (1/2 cana) apa clocotita.
1/2 lingurita chimion macinat
250g fileuri piept de
pui, fara piele, curatate de grasime si despicate pe lungime
Piper negru proaspat
macinat
1 lingurita de ulei de
masline
1/4 avocado, curatat si pasta fin
1/4 cana de Frunze tocate de coriandru
2 linguri de iaurt
grecesc
1-2 linguri de suc de
limeta proaspat stors
2-3 linguri de lapte
degresat (optional)
1 cana de salaya iceberg,
tocata
1 rosie mare, tocata
1/2 x 400g fasole neagara conservata, spalata
si scursa de lichid
30g (1/4 cana) branza cedar
rasae
1 lingura de semnite de
dovleac prajite
INSTRUCTIUNI
1 Se toarna apa clocotita
peste semintele de quinoa, se adauga
chimionul si se gateste acoperit, la foc mic 10-12 minute, pana cand apa
s-a absorbit.
2 Intre timp, se sareaza
si se pipereaza fileurile de pui pe ambele parti si se prajesc intr-o
tigaie incinsa, pe fiecare parte, timp de 2-3 minute sau pana cand este facut.
Se transfera pe o farfurie, se acopera lejer cu folie de aluminiu si se lasa sa
se odihneasca timp de 5 minute. Se taie pe diagonala in fasii.
3 Se amesteca pasta de
avocado cu frunzele de coriandru, iaurt si suc de limeta. Daca este nevoie, se
poate subtia cu putin lapte.
4 Se imparte salata in
doua boluri. Se aseaza deasupra quinoa, cubuletele de rosie, fasolea neagra,
fasiile de pipept de pui si mixtura de avocado. Se adauga cascavalul ras si
semintele de dovleac.
No comments:
Post a Comment