Tehnica stir-fry combina cateva avantaje importante: este
rapida si simpla, foloseste o cantitate mica de ulei (deci alimentele gatite
astfel au adaus foarte mic de grasimi), iar timpii de gatire sunt scurti
(datorita temperaturilor foarte ridicate) ceea ce face ca alimentele sa-si
pastreze culoarea, textura si nutrientii.
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
PROTEINE
|
TOTAL
LIPIDE
|
GRASIMI SATURATE
|
TOTAL
GLUCIDE
|
FIBRE
|
SARE
|
495 (2070 kJ)
|
25 g
|
21 g
|
2 g
|
44 g
|
13 g
|
586 mg
|
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 2 portii (fel de baza)
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
85g (1/3 cana) orez basmati
1 lingura unt de arahide
1 lingura sos dulce de
chilli
3 lingura sos de soya
Sucul de la 1 lamaie
2 linguri ulei de
masline
250g tofu, scurs de
lichid si uscat cu prosoape de hartie, taiat in cuburi
400g pachet cu amestec
de legume stir-fry
1 lingura apa
Frunze
de coriandri, pentru servit
INSTRUCTIUNI
1 Se gateste orezul conform cu
instructiounile de pe ambalaj.
2 Intr timp, se amesteca
intr-un bol untul de arahide, sosul de chilli, sosul de soya si sucul de
lamiae. Se
incinge la foc iute jumatate din cantitatea de ulei intr-un wok. Se adauga cubuletele
de si se gatesc timp de 2 minute, sau pana cand sunt rumenite. Se
transfera tofu pe o farfurie.
3 Se adauga in wok restul
de ulei si se incinge la foc iute. Se adauga legumele si se gatesc timp de 2
minute. Se adauga o lingura de aopa, se acopera si se gatesc in continuare timp
de 1 minut, sau pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga cubuletele prajite de
tofu si sosul de arahide. Se amesteca si se gateste in continuare pentru inca 1
minut.
4 Se imparte orezul in doua
boluri si se aduga legumele. Se presara cu frunze de coreandru si se serveste.
No comments:
Post a Comment