Friday 20 July 2018

TOFU CU LEGUME STIR-FRY SI SOS SATAY


Tehnica stir-fry combina cateva avantaje importante: este rapida si simpla, foloseste o cantitate mica de ulei (deci alimentele gatite astfel au adaus foarte mic de grasimi), iar timpii de gatire sunt scurti (datorita temperaturilor foarte ridicate) ceea ce face ca alimentele sa-si pastreze culoarea, textura si nutrientii.





VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
PROTEINE
TOTAL
LIPIDE
GRASIMI SATURATE
TOTAL
GLUCIDE
FIBRE
SARE
495 (2070 kJ)
25 g
21 g
2 g
44 g
13 g
586 mg

Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 2 portii (fel de baza)
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

85g (1/3 cana) orez basmati
1 lingura unt de arahide
1 lingura sos dulce de chilli
3 lingura sos de soya
Sucul de la 1 lamaie
2 linguri ulei de masline
250g tofu, scurs de lichid si uscat cu prosoape de hartie, taiat in cuburi
400g pachet cu amestec de legume stir-fry
1 lingura apa
Frunze de coriandri, pentru servit

INSTRUCTIUNI

1 Se gateste orezul conform cu instructiounile de pe ambalaj.

2 Intr timp, se amesteca intr-un bol untul de arahide, sosul de chilli, sosul de soya si sucul de lamiae. Se incinge la foc iute jumatate din cantitatea de ulei intr-un wok. Se adauga cubuletele de si se gatesc timp de 2 minute, sau pana cand sunt rumenite. Se transfera tofu pe o farfurie.

3 Se adauga in wok restul de ulei si se incinge la foc iute. Se adauga legumele si se gatesc timp de 2 minute. Se adauga o lingura de aopa, se acopera si se gatesc in continuare timp de 1 minut, sau pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga cubuletele prajite de tofu si sosul de arahide. Se amesteca si se gateste in continuare pentru inca 1 minut.

4 Se imparte orezul in doua boluri si se aduga legumele. Se presara cu frunze de coreandru si se serveste.

No comments:

Post a Comment