In reteta de mai jos, ar fi trebuit sa folosesc linte
rosie. Am preferat insa fasolea rosie, pentru ca am avut-o la indemana.
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
PROTEINE
|
TOTAL
LIPIDE
|
GRASIMI SATURATE
|
TOTAL
GLUCIDE
|
FIBRE
|
SARE
|
490 (2050 kJ)
|
19 g
|
18 g
|
4 g
|
56 g
|
11 g
|
402 mg
|
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 4 portii (fel de baza)
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
2 Linguri de couscous
din faina integrala
60ml (1/4 cana) apa clocotita
425g boabe de naut din
conserva, clatite sis curse.
425g boabe de fasole
rosie din conserva, clatite si scurse
3 fire de ceapa verde,
tocate
1 catel de usturoi,
zdrobit
2 lingurite de praf de
chilli
1 (60g) ou mare, batut
usor
1 felie de paine alba,
maruntita
11/2 Lingura de ulei de masline
4 Linguri de iaurt
grecesc (live culture, daca se poate!)
4 x 60g chifle, pentru
servit
2 cani de amestec de
frunze pentru salata, pentru servit
Salsa
1 avocado mic, taiat cubulete
1 rosie mare, taiata cubulete
2 Linguri de Frunze de
coreandru, tocate marunt
Suc de lime, proaspat stors
Piper negru, proaspat macinat
INSTRUCTIUNI
1 Se pune cuscusul intr-un
vas terporezistent, si se toarna deasupra apa clocotita. Se acopera se se lasa
timp de 5 minute, sau pana cand lichidul este absorbit.
2 Se proceseaza cu un
robot de bucatarie boabele de naut, boabele de fasole rosie, ceapa verde,
usturoiul si praful de cilli pana cand se obtine o compozitie omogene. Se adauga oul si couscousul. Si se proceseaza in
continuare cateva secunde pentru a se obtine un amestec uniform. Se transfera
compozitia intr-un bol si se incorporeaza pesmetul din paine. Se imparte
compozitie in 8 parti si se formeaza 8 chiftele (1.4 cana fiecare).
3 Se incinge uleiul intr-o
tigaie antiaderenta, la foc mediu. Se prajesc piftelele, pe rand, 2-3 minute pe
fiecare parte, sau pana cand s-au rumenit. Se transfer ape o farfurie si se
acopera lejer cu folie de aluminiu pentru a se pastra calde
4 Intre timp se amesteca
intr-un bol toate ingredientele pentru salsa.
5 Se servesc chiftelele
stropite cu yaurt alaturi de salsa, amestec de Frunze pentru salata si chifle.
SFATURI
Chiftelele pot fi pregatite in avans, si pastrate in congelator,
ambulate individual timp de 3 luni.
No comments:
Post a Comment