Friday, 27 July 2018

CHIFTELUTE DE NAUT CU SALSA DE AVOCADO


In reteta de mai jos, ar fi trebuit sa folosesc linte rosie. Am preferat insa fasolea rosie, pentru ca am avut-o la indemana.




VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
PROTEINE
TOTAL
LIPIDE
GRASIMI SATURATE
TOTAL
GLUCIDE
FIBRE
SARE
490 (2050 kJ)
19 g
18 g
4 g
56 g
11 g
402 mg

Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 4 portii (fel de baza)
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

2 Linguri de couscous din faina integrala
60ml (1/4 cana) apa clocotita
425g boabe de naut din conserva, clatite sis curse.
425g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si scurse
3 fire de ceapa verde, tocate
1 catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite de praf de chilli
1 (60g) ou mare, batut usor
1 felie de paine alba, maruntita
11/2 Lingura de ulei de masline
4 Linguri de iaurt grecesc (live culture, daca se poate!)
4 x 60g chifle, pentru servit
2 cani de amestec de frunze pentru salata, pentru servit

Salsa
1 avocado mic, taiat cubulete
1 rosie mare, taiata cubulete
2 Linguri de Frunze de coreandru, tocate marunt
Suc de lime, proaspat stors
Piper negru, proaspat macinat

INSTRUCTIUNI

1 Se pune cuscusul intr-un vas terporezistent, si se toarna deasupra apa clocotita. Se acopera se se lasa timp de 5 minute, sau pana cand lichidul este absorbit.

2 Se proceseaza cu un robot de bucatarie boabele de naut, boabele de fasole rosie, ceapa verde, usturoiul si praful de cilli pana cand se obtine o compozitie omogene. Se adauga oul si couscousul. Si se proceseaza in continuare cateva secunde pentru a se obtine un amestec uniform. Se transfera compozitia intr-un bol si se incorporeaza pesmetul din paine. Se imparte compozitie in 8 parti si se formeaza 8 chiftele (1.4 cana fiecare).

3 Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Se prajesc piftelele, pe rand, 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au rumenit. Se transfer ape o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu pentru a se pastra calde


4 Intre timp se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru salsa.

5 Se servesc chiftelele stropite cu yaurt alaturi de salsa, amestec de Frunze pentru salata si chifle.


SFATURI
Chiftelele pot fi pregatite in avans, si pastrate in congelator, ambulate individual timp de 3 luni. 

No comments:

Post a Comment