Friday 27 July 2018

CHIFTELUTE DE NAUT CU SALSA DE AVOCADO


In reteta de mai jos, ar fi trebuit sa folosesc linte rosie. Am preferat insa fasolea rosie, pentru ca am avut-o la indemana.




VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
PROTEINE
TOTAL
LIPIDE
GRASIMI SATURATE
TOTAL
GLUCIDE
FIBRE
SARE
490 (2050 kJ)
19 g
18 g
4 g
56 g
11 g
402 mg

Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 4 portii (fel de baza)
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

2 Linguri de couscous din faina integrala
60ml (1/4 cana) apa clocotita
425g boabe de naut din conserva, clatite sis curse.
425g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si scurse
3 fire de ceapa verde, tocate
1 catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite de praf de chilli
1 (60g) ou mare, batut usor
1 felie de paine alba, maruntita
11/2 Lingura de ulei de masline
4 Linguri de iaurt grecesc (live culture, daca se poate!)
4 x 60g chifle, pentru servit
2 cani de amestec de frunze pentru salata, pentru servit

Salsa
1 avocado mic, taiat cubulete
1 rosie mare, taiata cubulete
2 Linguri de Frunze de coreandru, tocate marunt
Suc de lime, proaspat stors
Piper negru, proaspat macinat

INSTRUCTIUNI

1 Se pune cuscusul intr-un vas terporezistent, si se toarna deasupra apa clocotita. Se acopera se se lasa timp de 5 minute, sau pana cand lichidul este absorbit.

2 Se proceseaza cu un robot de bucatarie boabele de naut, boabele de fasole rosie, ceapa verde, usturoiul si praful de cilli pana cand se obtine o compozitie omogene. Se adauga oul si couscousul. Si se proceseaza in continuare cateva secunde pentru a se obtine un amestec uniform. Se transfera compozitia intr-un bol si se incorporeaza pesmetul din paine. Se imparte compozitie in 8 parti si se formeaza 8 chiftele (1.4 cana fiecare).

3 Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Se prajesc piftelele, pe rand, 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au rumenit. Se transfer ape o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu pentru a se pastra calde


4 Intre timp se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru salsa.

5 Se servesc chiftelele stropite cu yaurt alaturi de salsa, amestec de Frunze pentru salata si chifle.


SFATURI
Chiftelele pot fi pregatite in avans, si pastrate in congelator, ambulate individual timp de 3 luni. 

No comments:

Post a Comment