Salata Niçoise provine din sudul Frantei, si in varianta originala era preparata din
rosii, ansoa si ulei de masline. A fost gandita ca un preparat cu manopera
mica, si buget redus. Odata insa intrat pe mana Chefilor, a fost transformata
dupa gustul si imaginatia fiecaruia, astfel incat in prezent coabiteaza o
sumedenie de versiuni, in unele din ele reteta originala fiind cu greu
recunoscuta. Insa in pofida tuturor disputelor dintre maestii artei culinare,
cu totii sunt de acord ca Salata Niçoise este una din printesele sezonului
estival.
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
PROTEINE
|
TOTAL
LIPIDE
|
GRASIMI SATURATE
|
TOTAL
GLUCIDE
|
FIBRE
|
SARE
|
337 (1410 kJ)
|
23 g
|
14 g
|
2 g
|
22 g
|
10 g
|
302 mg
|
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute
Cantitate : 2 portii (fel de baza light)
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
150g fileuri de piept de
pui, fara piele si degresate
1 lingurita de ulei de masline
200g de cartofi pentru
sala, taiati in cuburi
200g fasole verde
1/2 ceapa rosie, tocata
200g rosii cherry, taiate
in jumatati
6 frunze de salata,
rupte in bucati
6 masline Kalamata, fara
samburi, desarate si taiate in jumatate
Pentru Dressing
3 lingurite de ulei de
masline extravirgin
Sucul de la o lamaie
1 Lingura de apa
1 lingurita de otet
balsamic
1 catel de usturoi,
zdrobit
1/3 cana de frunze de fusuioc, tocate
2 masline Kalamata, fara
simburi,desarate si tocate marunt
INSTRUCTIUNI
1 Se pun toate
ingredientele pentru dressing in vasul unui blender si se proceseaza pana se omogenizeaza.
Se pune deoparte si se lasa sa se combine aromele.
2 Se adauga o lingurita de
dressing peste pieptul de pui si se amesteca bine, astfel incat carnea sa se
acopere uniform. Se incinge ulleiul la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta. Se
adauga carnea de pui si se gateste timp de 8-10 minute, pe ambele parti, sau
pana cand este rumenita. Se transfera pe o farfurie, se acopera lejer cu folie
de aluminu si se lasa la odihna.
3 Se pun cartofii la fiert
cu apa clocotita si se gatesc timo de 5-7 minute, sau pana cand sunt aproape
facuti. Se adauga fasolea verde, si se gateste in continuare timp de 2 minute,
sau pana cand atat fasolea cat si cartofii s-au fiert. Se scurg legumele si se
lasa sa se abureasca in vasul in care au fiert.
4 Se desarta cartofii fierti
si fasolea verde intr-un bol si se adauga ceapa, rosiile cherry, frunzele de
salata, maslinele si jumatate din dressing. Se amesteca. Se feliaza pipeptul de pui. Se imparte amestecul de
legume in doua farfurii si se adauga deasupra felile de piept de pui. Se
stropeste cu dressingul ramas si se serveste.
No comments:
Post a Comment