Monday 6 August 2018

SALATA NIÇOISE CU PIEPT DE PUI


Salata Niçoise provine din sudul Frantei, si in varianta originala era preparata din rosii, ansoa si ulei de masline. A fost gandita ca un preparat cu manopera mica, si buget redus. Odata insa intrat pe mana Chefilor, a fost transformata dupa gustul si imaginatia fiecaruia, astfel incat in prezent coabiteaza o sumedenie de versiuni, in unele din ele reteta originala fiind cu greu recunoscuta. Insa in pofida tuturor disputelor dintre maestii artei culinare, cu totii sunt de acord ca Salata Niçoise este una din printesele sezonului estival.




VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
PROTEINE
TOTAL
LIPIDE
GRASIMI SATURATE
TOTAL
GLUCIDE
FIBRE
SARE
337 (1410 kJ)
23 g
14 g
2 g
22 g
10 g
302 mg

Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute
Cantitate : 2 portii (fel de baza light)
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

150g fileuri de piept de pui, fara piele si degresate
1 lingurita de ulei de masline
200g de cartofi pentru sala, taiati in cuburi
200g fasole verde
1/2 ceapa rosie, tocata
200g rosii cherry, taiate in jumatati
6 frunze de salata, rupte in bucati
6 masline Kalamata, fara samburi, desarate si taiate in jumatate

Pentru Dressing

3 lingurite de ulei de masline extravirgin
Sucul de la o lamaie
1 Lingura de apa
1 lingurita de otet balsamic
1 catel de usturoi, zdrobit
1/3 cana de frunze de fusuioc, tocate
2 masline Kalamata, fara simburi,desarate si tocate marunt


INSTRUCTIUNI

1 Se pun toate ingredientele pentru dressing in vasul unui blender si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se pune deoparte si se lasa sa se combine aromele.

2 Se adauga o lingurita de dressing peste pieptul de pui si se amesteca bine, astfel incat carnea sa se acopere uniform. Se incinge ulleiul la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga carnea de pui si se gateste timp de 8-10 minute, pe ambele parti, sau pana cand este rumenita. Se transfera pe o farfurie, se acopera lejer cu folie de aluminu si se lasa la odihna.

3 Se pun cartofii la fiert cu apa clocotita si se gatesc timo de 5-7 minute, sau pana cand sunt aproape facuti. Se adauga fasolea verde, si se gateste in continuare timp de 2 minute, sau pana cand atat fasolea cat si cartofii s-au fiert. Se scurg legumele si se lasa sa se abureasca in vasul in care au fiert.

4 Se desarta cartofii fierti si fasolea verde intr-un bol si se adauga ceapa, rosiile cherry, frunzele de salata, maslinele si jumatate din dressing. Se amesteca. Se feliaza pipeptul de pui. Se imparte amestecul de legume in doua farfurii si se adauga deasupra felile de piept de pui. Se stropeste cu dressingul ramas si se serveste.

No comments:

Post a Comment