Sunday 6 October 2013

Pepene galben cu Mousse de mango

Este un desert lejer, care poate fi inglobat intr-un brunch de weekend.


Lista de cumparaturi (pentru 2 portii):

1 pepene galben mic.
1 mango foarte bine copt.
1 lingura miere de albine
1 lingura zeama proaspata de lamaie
230 g smantana pentru frisca (35% grasime)
1 lingura de zahar pudra
2 lingurite de fistic tocat.

Cum am preparat eu:

1 Curat fructul de mango, si pun pulpa curatata de pe sambure in blender.
2. Adaug mierea si zeama de lamaie.
3. Procesez pana obtin un piure omogen.

4. Separat, bat smantana cu zaharul pudra pana cand obtin o frisca consistenta.

5. Tai pepenele galben in sferturi, si il curat de seminte si coaja.
6. Feliez in continuare pepenele in felii subtiri pe care le aranjez pe farfurii sau pe un platou.
7. Decorez cu mixtura de mango si frisca.
8. Presar cu fistic tocat (sau fructe de padure).

SA FIM SANATOSI.


No comments:

Post a Comment