Saturday, 6 April 2013

ANTRICOT DE VITA IN STIL CHINEZESC cu Garnitura de legume, Dan-Dan Noodles si Ceai de Hibiscus cu gheata.



Pentru azi un meniu de inspiratie chinezeasca. Avem taitei, antricot de vita, o garnitura de legume verzi si chiar si ceva de baut. Toate in mai putin de o ora.





Lista de cumparaturi (pentru 4 persoane):
  

pentru ANTRICOT :
 
2 x 250g antricot de vita
1 lingurita cu varf de piper Szechuan
1 lingurita cu varf amestec “Cinci condimente chinezesti”
2cm ghimbir proaspat
½ ardei iute rosu
1 catel de usturoi
1 limeta
cateva fire de coreandru proaspat
pentru GARNITURA DE LEGUME :

100 g fasole verde
2 bok choi
200g broccoli
1 lingura cu varf de sos de fasole neagra
1 lamaie sau limeta




pentru DAN DAN NOODLES :

6 linguri de ulei aromatizat cu chilli
4 linguri de sos de soia
1 catel de usturoi
200 g muguri de fasole
½ legatura de coreandru proaspat
8 cepe verzi
400 g de noodles cu ou
1 cub concentrat de vita, organic
½ lamaie
miere de albine
suc de limeta











pentru CEAI DE HIBISCUS :

2-3 plicuri de ceai de hibiscus, menta sau iasomie
1 clementina
1 limeta
1 lingurita cu varf de zahar din trestie
gheata
cateva fire de menta proaspata.

 


Odata ingredientele procurate si aduse la indemana, asez fundul de bucatrie pe un prosop pentru mai multa stabilitate; asez o cratita mare, in care voi fierbe legumele, pe foc mediu si tigaia-grill pentru fript carnea pe foc mare. Umplu termosul cu apa clocotita. Pregatesc 4 boluri in care voi servi taiteii.

1.  ANTRICOT DE VITA : Aseaz feliile de antricot pe o farfurie si le sareaz.
2. Presar deasupra piper proaspat macinat.
3. Pisez in mojar o lingura cu varf de piper Szechuan
4. Presar in strat uniform, cam doua treimi,  peste feliile de antricot. Restul il distribui in mod egal in cele patru boluri pentru taitei.
5. Acopera suprafata feliilor de carne cu un strat subtire de amestec 5 condimente chinezesti.
6. Stropesc antricoatele cu cateva picaturi de ulei de masline, si le netezesc usor cu palma astfel incat condimentele sa adere cat mai bine la suprafata carnii.
7. Invart bucatile de carne si le freaca una de alta, astfel incat sa se condimenteze pe ambele parti.
8. Pun carnea deoparte si o las un timp pentru a se marina (procedeul se numeste marinare uscata).

9. HIBISCUS ICE TEA : Pun 3 pliculete de ceai habiscus intr-o cana termoreziztenta si umplu pe jumatate cu apa fierbinte.
10. Las ceaiul sa infuzeze, pana se obtine o culoare rosu intens.
11. Adaug cca 1 lingura de zahar.
12. Curat cu dispozitivul de curatat legume coja de la o clementina si de la o limeta si le adaug in ceai.
13. Scot pliculetele de ceai.
14. Adaug cuburi de gheata pana se umple cana.
15. Adaug cateva frunze proaspete de menta, amestec si transfer la masa.

16.  DAN DAN NOODLES : Aranjez pe o farfurie asezonatorii pe care fiecare mesean ii va adauga la taitei dupa propriul gust: o sticla cu sos de soia (produs de Kikkoman), mugurii de fasole verde, o legatura de coreandru, 2-3 ardei iuti colorati si un cutit.
17. Pun farfuria pregatita deoparte.

18. LEGUME : Umplu cratita cu apa clocotita.
19. Curat broccoli si il desfac in buchetele.
20. Tai bok choi pe lungime in doua jumatati, si crestez, tot pe lungime, partea dinspre cotor, pentru a permite caldurii sa o gateasca cat mai uniform.
21. Sarez apa si toate legumele in apa clocotita. Acopar cu un capac si las sa se cateasca 2.5-3 minute.

22. ANTRICOT DE VITA : Pun carnea pe grillul incins, si o las sa se prajeasca, avand grija sa o intorc la fiecare 1 – 1,5 minute. Grillul trebuie sa fie foarte bine si uniform incins.

23. LEGUME : Pun in centrul unui platou 1 – 2 linguri de sos de fasole neagra (daca am. eu nu am avut, asa ca nu am pus). Il intind apoi dinspre centru spre exterior, astfel incat sa se adune in exterior sub forma unei coronite.
24. Storc in interiorul coronitei 1 – 2 limete.
25. Adaug putin ulei de masline.
26. Asezonez cu cateva picaturi de ulei de susan
27. Verific legumele si daca sunt fierte le scurg deasupra cratitei in care au fiert si le asez pe platou. Apa ramasa in legume se va combina cu sosul cu care am asezonat platoul si va forma un dressing extraordinar de bun.
28. Stropesc cu putin ulei de masline si transfer la masa.

28. ANTRICOT DE VITA : Asez carnea pe un gratar, o acopar lejer cu folie de aluminiu in care am practicat cateva orificii pentru ventilatie si o las sa se odihneasca.

29. DAN DAN NOODLES : dau in clocot apa in care au fiert legumele, si adaug pastele fainoase (cca 250 g pentru 4 portii).
30. Adaug un cum de concentrat organic de vita, acopar cu un capac si las sa se gateasca conform instructiunilor fabricantului.

22. ANTRICOT DE VITA : Zdrobesc cu presa pentru usturoi un catel de usturoi si il pun pe fundul de bucatarie.
23. rad deasupra un ardei iute rosu.
24. rad si amestec cu ardeiul si usturoiul cca. 2 cm de ghimbir.
25. Adaug 1 lingura de ulei de masline si sucul de la o jumatate de lime.
26. Amestec ingredientele. si le intind pe suprafata fundului de tocat cu coaja ramasa de la limeta stoarsa.
27. Asez bucatile de carne peste acest dressing, si le frec pe ambele parti, astfel incat sa se acopere cu dressingul de usturoi, ghimbir si ardei iute.
28. Feliez carnea in felii oblice si le aranjez pe fundul aromatizat cu dressingul de usturoi, ghimbir si ardei iute.
29. Ornez cu frunze de coreandru si cu jumatatea de limeta ramasa
30. Stropesc cu putin ulei de masline si transfer la masa.

31. DAN DAN NOODLES : Pun cate o lingura de sos de soia in fiecare din cele patru boluri pregatite la pasul 4.
32. Adaug cam o lingura si jumatate de ulei aromatizat cu ardei iute in fiecare bol.
33. Adaug suscul de la un sfert de limeta in fiecare bol.
34. Toc ceapa verde si o distribui in cele patru boluri.
35. Zdrobesc un catel de usturoi si il pun in boluri.
36. Adaug cate o lingurita de miere.
37. Distribui pastele in fiecare caston.
38. Adaug putina supa in care au fiert pastele.
39. Ornez cu frunze de coreandru,
40 Amestec si trnasfer la masa.

Sa fiti sanatosi.




No comments:

Post a Comment