Thursday 1 December 2011

La Multi Ani Romania!


La multi ani Romania, La multi ani iubiti compatrioti. Iubiti sau nu, patrioti sau nu, pe toti agitatia specifica sarbatorilor a reusit ne bulverseze rutina zilnica. Asta nu trebuie insa sa fie un motiv pentru a lasa deoparte pregtirea fizica. Principiile nu se schimba. Cele 60 de minute de sport de care ai nevoie in fiecare zi pentru a te mentine in forma poate fi antidotul perfect pentru evitarea stresului cotidian si a celor cateva kilograme in plus de neevitat in aceasta perioada.
Incearca sa imbini placutul cu utilul si sa transformi activitatile specifice acestei perioade in adevarate sedinte de fitnes:

• folosestete cu prioritate scarile moll-ului, in detrimentul scarilor rulante sau ascensoarelor;

• executa activitatile domestice specifice perioadei cu bucurie si simt de raspundere: decoreaza locuinta, lustruieste argintaria, framanta cozonaci, taie lemne pentru foc.

• orneaza curtea si casa. Confectioneaza impreuna cu cei mici ghirlande din floricele de porumb cu care sa ornezi bratutii sau arbustii verzi din curte. „Prepara” ornamente din conuri de brad tavalite in unt de arahide shi seminte pentru pasari. Iti vor multumi in primavara si-ti vor curata pomii de insecte si larve de paraziti.

• bucurate de aceste zile alaturi de famile. Amana strinsul mesei si spalatul vaselor, iar in schimb ieshiti impreuna la o plimbare, colinda-ti prietenii, fa un om de zapada, da-te cu saniuta, mergi la patinoar, fa un fotbal pe zapada shi in general orice care este permis de vreme si de bunul simt.

• dupa ce ai terminad cu alergatura, o jumatate de ora de exercitii fizice urmate de 10 minute de sauna sunt bine venite.

Am pentru voi azi o rețetă cumva clasică dar ușor modificată.


Salată de ciolan cu ceapă

Vă prezint un alt fel de a mânca bunătate de ciolan afumat. VreÈ›i? Sper că răspunsul e “da”, altfel n-am făcut nimic.




Pe lângă ciolan, care trebuie să fie fiert bine (o oră și jumătate în apă cu chimen, enibahar, dafin, doi morcovi), mai aveți nevoie de ceapă roșie, ulei de măsline, oțet (eventual balsamic), pătrunjel.
Să nu uit: puțină sare dură și o jumătate de linguriță de boabe de coriandru și de piper zdrobite împreună.

Tăiați ceapa solzișori.Frecați ceapa cu sarea, bine de tot, lăsați-o zece minute apoi stoarceți-o, să scăpați de zeamă.

Tăiați ciolanul în felii subțiri.

Amestecați ceapa cu condimentele, uleiul, oțetul și ciolanul.

Încercați să nu mâncați prea mult odată. Serios. Luați cu pâine prăjită și reducție de oțet balsamic.





Să fiți sănătoși.

No comments:

Post a Comment