Sunday, 21 August 2022

SPAGHETE DIN ZUCCHINI CU SOS RAGU

 Spaghetele vegetal sunt o alternativa sanatoasa, fara gluten, pentru pastele traditionale. In aceasta reteta, spaghete din zucchini crocante amestecate cu ciuperci sotate sunt servite cu un sos de rosii si carne de vita tocata. Veti avea un aport mai mare de legume si va asigur ca nu veti simti lipsa pastelor traditionale.



Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 45 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 366 kcal, 40 g proteine, 13.1 g grasimi (4.7 g grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 10 g fibre, 240 mg sodiu

Ingrediente

 2 lingurite de ulei de masline extravirgin

 1 ceapa galbena, tocata marunt

 200 g ciuperci feliate subtire

 500 g carne macra de vita

 1/3 cana de morcov, tocat marunt

 1/3 cana de telina apio tocata marunt

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 1 ardei gras rosu, tocat marunt

 o cutie (400 g) de rosii decojite tocate in suc de rosii

 2 linguri de pasta de tomate

 125 ml (½ cuana) de apa

 4 masline verzi, fara sambure, feliate subtire

 2 lingurite de amastec de ierburi italian

 coaja rasa de la ½ de lamaie

 225 g de branza cheddar rasa

 

Zucchini noodles

 spray de ulei pentru gatit

 2 zucchini de marime medie (cca 250 g fiecare)

225 g ciuperci proaspete, feliate

1/8 to ¼ lingurita fulgi de ardei iute

Instructiuni

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, adanca, antiaderenta. Se adauga ceapa, ciupercile si usturoiul. Se gateste la foc mediu, timp de 6-7 minute, sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga morcovul, tellina si carnea toccata si se gateste in continuare, amestecand frecvent cu o spatula, astfel incat carnea sa se sfarame si sa nu se aglomereze, pana cand carnea s-a rumenit iar legumele s-au inmuiat. In acest moment, preparatul ar trebui sa nu mai aiba lichid de loc.

2.Se adauga pasta de tomate, apa, rosiile, maslinele, sarea si piperul. Se creste temperature si se da in clocot. Se reduce temperatura cat sa fiarba molcom, se acopera si se gateste timp de 20 de minute. Se ia capacul si se gateste in continuare timp de 10 minute, sau pana cand sosul s-a ingrosat. Se adauga amestecul de ierburi aromate si coaja de lamaie.  

3. Intre timp, se proceseaza zucchini cu un spiralizator. Se pulverizeaza spray de ulei intr-o tigaie mare si se incinge la foc mediu. Se adauga ciupercile, si se gatesc timp de 5 minute, sau pana cand lichidul s-a evaporat. Se adauga spaghetele de zucchini si se gateste in continuatre 2-3 minute, astfel incat zucchini sa ramana crocant. Se varsa amestecul de legume intr-o strecuratoare pentru a se scurge de excesul de lichid.

4. Se servesc pastele vegetale impreuna cu sosul de carne, presarate cu fulgi de ardei iute si branza ceddar rasa.

No comments:

Post a Comment