Bocconcini
sunt bile mici de brânză mozzarella de mărimea unui ou. La fel ca alte
mozzarele, acestea sunt brânzeturi ușoare semi-moi, albe și fără coajă, originare
din Napoli și care se faceau doar din laptele de bivoliță. În zilele noastre,
ele sunt fabricate de obicei dintr-o combinație delapte de bivolita si lapte de
vacă.
Preparare:
15 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 496
kcal, 35 g proteine, 16 g grasimi (5.2 g grasimi saturate), 46 g carbohidrati, 13
g fibre, 517 mg sodiu
Ingrediente
200 g pulpa de vita, degresata
50 g (¼ cana) cuscus
100ml apa clocotita
1 lingutita de ulei de masline extravirgin
1 zuchinni mare, ras pe razatoarea mare, excesul de umiditate.
40 g rosii uscate la soare, tocate marunt
30 g Frunze tinere de spanac
40 g bocconcini (sau mini mozzarella), tocate marunt
½ ceapa galbena, mica, toccata marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti
400 ml Passata (sau piure din pulpa de rosii)
Piper negru proaspat macinat, pentru servit
Crengute de cimbru, pentru servit (optional)
Instructiuni
1. Se taie carnea de vita pe lungime, in doua fasii. Se bate
cu un ciocan pentru snitele pana devine foarte subtire. Se taie fiecare fasie in cate doua bucati egale, de forma
dreptunghiulara.
2. Se pune cuscusul intr-un vas termoreziztent si se toarna pest el apa
clocotita. Se acopera si se lasa deoparte timp de 2-3 minute, sau pana cand apa
este absorbita. Se incinge la foc mediu jumatate din cantitate de ulei
intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga zucchini si rosiile uscate la soare si se
gateste, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga spanacul si se gateste pana
cand spanacul incepe sa se “topeasca”. Se adauga amastecul de zucchini impreuna
cu bocconcini peste cuscus. Se amesteca. Se imparte
umplutura intre cele 4 bucatii de carne, care apoi se ruleaza si se asigura cu
o scobitorae.
3. Se incinge uleiul ramas la foc mediu, in aceeasi
tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se gateste timp de 5-6 minute sau pana
cand ceapa incepe sa se inmoaie. Se adauga passata si se amesteca pentru a se
combine. Se adauga rulourile si se gateste, acoperit, la foc mediu-mic, timp de
7-8 minute sau pana cand carnea este patrunsa. Se imparte sosul si rulourile in
doua farfurii, se presara cu piper si se orneaza (optional) cu crengute de
cimbru.
No comments:
Post a Comment