Monday 31 May 2021

RULOURI DE CARNE DE VITA, CUSCUS SI BOCCONCINI

 Bocconcini sunt bile mici de brânză mozzarella de mărimea unui ou. La fel ca alte mozzarele, acestea sunt brânzeturi ușoare semi-moi, albe și fără coajă, originare din Napoli și care se faceau doar din laptele de bivoliță. În zilele noastre, ele sunt fabricate de obicei dintr-o combinație delapte de bivolita si lapte de vacă.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 496 kcal, 35 g proteine, 16 g grasimi (5.2 g grasimi saturate), 46 g carbohidrati, 13 g fibre, 517  mg sodiu

Ingrediente

 200 g pulpa de vita, degresata

 50 g (¼ cana) cuscus

 100ml apa clocotita

 1 lingutita de ulei de masline extravirgin

 1 zuchinni mare, ras pe razatoarea mare, excesul de umiditate.

 40 g rosii uscate la soare, tocate marunt

 30 g Frunze tinere de spanac

 40 g bocconcini (sau mini mozzarella), tocate marunt

  ½ ceapa galbena, mica, toccata marunt

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 400 ml Passata (sau piure din pulpa de rosii)

 Piper negru proaspat macinat, pentru servit

 Crengute de cimbru, pentru servit (optional)

Instructiuni

1. Se taie carnea de vita pe lungime, in doua fasii. Se bate cu un ciocan pentru snitele pana devine foarte subtire. Se taie fiecare fasie in cate doua bucati egale, de forma dreptunghiulara.

2. Se pune cuscusul intr-un vas termoreziztent si se toarna pest el apa clocotita. Se acopera si se lasa deoparte timp de 2-3 minute, sau pana cand apa este absorbita. Se incinge la foc mediu jumatate din cantitate de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga zucchini si rosiile uscate la soare si se gateste, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga spanacul si se gateste pana cand spanacul incepe sa se “topeasca”. Se adauga amastecul de zucchini impreuna cu bocconcini peste cuscus. Se amesteca. Se imparte umplutura intre cele 4 bucatii de carne, care apoi se ruleaza si se asigura cu o scobitorae.

3. Se incinge uleiul ramas la foc mediu, in aceeasi tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se gateste timp de 5-6 minute sau pana cand ceapa incepe sa se inmoaie. Se adauga passata si se amesteca pentru a se combine. Se adauga rulourile si se gateste, acoperit, la foc mediu-mic, timp de 7-8 minute sau pana cand carnea este patrunsa. Se imparte sosul si rulourile in doua farfurii, se presara cu piper si se orneaza (optional) cu crengute de cimbru.


No comments:

Post a Comment