Tuesday 4 February 2020

SUPA CREMA DE ROSII CU BACON SI CRUTOANE


Combinatia de bacon cu boia de ardei afumata da acestei supe o aroma puternica ce se armonizeaza perfect cu parfumul de busuioc proaspat si paine prajita.  Sursa: Diabetic Living Australia Magazine, July/August 2015.




Preparare: 15 minute
Gatit: 40 mins
Numer de portii: 4 (ca pranz sau cina light)




Nutritie

Pe portie:
232 calorii; 11 g proteine; 9.2 g total grasimi (din care 1.9 g grasimi saturate); 23 g carbohidrati; 7 g fibre; 422 mg sodiu.



Ingrediente


·      1 lingura ulei de masline extravirgin
·      1 ceapa galbena, tocata marunt
·      2 catei de usturoi, zdrobiti
·      1 ardei iute rosu, mic, tocat marunt
·      1 lingura boia de ardei dulce, afumata
·      1/2 kg rosii pe vrej, bine coapte, decojite, tocate
·      1 cutie de 400 g rosii cherry conservate
·      1 cutie de 400 g piure de rosii (sau pulpa de rosii)
·      1 cub supa concentrata de pui
·      750ml (3 cups) apa clocotita
·      90g felii de paine neagra fleiata, taiate in cubulate
·      Spray de ulei de masline extravirgin
·      80g bacon, decresat si taiat in fasii subtiri
·      Frunze de busuioc pentru servit (optional).

Preparare


·      1. Se incinge uleiul la foc mediu, intr-o oala pentru supa. Se adauga ceapa, usturoi si ardei iute. Se gateste timp de 6-7 minute, amestecand continuu, pana cand ceapa devine translucida iar usturoiul incepe sa miroase puternic. Se adauga boiaua de ardei si se gateste in continuare timp de un minut, amestecand continuu.

·      2. Se adauga rosiile proaspete (impreuna cu crenguta de rosii pentru o aroma mai puternica), rosiile conservate, piureul de rosii, si cubuletul de supa concentrata dizolvat in prealabil in 750 ml apa clocotita. Se gateste la foc mediu pana cand incepe sa fiarba; se acopera oala cu un capac, se reduce temperatura si se mijoteaza timp de 20 minute. Se indeparteaza capacul, si se gateste in continuare timp de 10 minute. Se ia de pe foc se lasa sa se raceasca usor timp de 15 minute.

·         3. Intre timp,  se incinge cuptorul la 180°C. Se tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Se aseaza cubuletele de paine in tava, se sprayaza cu ulei de masline si se rumenesc in cuptor timp de 8-10 minute. Se scot crutoanele din cuptor si se pun deoparte. Se sprayaza o tigaie cu spray de ulei de masline si se incinge la foc mediu. Se adauga in tigaie fasiile de bacon si se prajesc timp de 7-8 minute, amestecand continuu, pana cand devin crocante. Se transfera baconul pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie.
·         4. Se transfera supa de rosii intr-un blender si se proceseaza pana cand se obtine o compozitie omogena. Se pune supa procesata din nou in oala si se gateste, amestecand continuu ca sa nu se prinda, pana cand s-a incalzit sufficient cat sa fie servita.
·         5. Se distribuie supa in 4 castroane. Se serveste supa fierbinte alaturi crutoane de paine, bacon si busuioc.
Note:
1.     Supa crema de rosii poate fi gatita in avans si pastrata in congelator pana la 3 luni. Inainte de folosire, se lasa la desgheatat in frigider. Se prepara crutoanele de paine si baconul. Se incinge supa se se servete firbinte alaturi de crutoane si bacon si ornata cu busuioc.


No comments:

Post a Comment