Combinatia de bacon cu boia de ardei afumata da acestei
supe o aroma puternica ce se armonizeaza perfect cu parfumul de busuioc
proaspat si paine prajita. Sursa: Diabetic Living Australia Magazine, July/August 2015.
Preparare:
15 minute
Gatit: 40 mins
Numer de portii: 4 (ca pranz sau cina light)
Nutritie
Pe portie:
232 calorii; 11 g proteine; 9.2 g
total grasimi (din care 1.9 g grasimi saturate); 23 g carbohidrati; 7 g fibre;
422 mg sodiu.
Ingrediente
·
1 lingura ulei de
masline extravirgin
·
1 ceapa
galbena, tocata marunt
·
2 catei
de usturoi, zdrobiti
·
1 ardei iute
rosu, mic, tocat marunt
·
1 lingura
boia de ardei dulce, afumata
·
1/2
kg rosii pe vrej, bine coapte, decojite, tocate
·
1
cutie de 400 g rosii cherry conservate
·
1
cutie de 400 g piure de rosii (sau pulpa de rosii)
·
1 cub
supa concentrata de pui
·
750ml (3 cups) apa
clocotita
·
90g felii
de paine neagra fleiata, taiate in cubulate
·
Spray
de ulei de masline extravirgin
·
80g bacon,
decresat si taiat in fasii subtiri
·
Frunze
de busuioc pentru servit (optional).
Preparare
·
1. Se
incinge uleiul la foc mediu, intr-o oala pentru supa. Se adauga
ceapa, usturoi si ardei iute. Se gateste timp de 6-7 minute, amestecand
continuu, pana cand ceapa devine translucida iar usturoiul incepe sa miroase
puternic. Se adauga boiaua de ardei si se gateste in continuare timp de un
minut, amestecand continuu.
·
2. Se adauga rosiile proaspete
(impreuna cu crenguta de rosii pentru o aroma mai puternica), rosiile
conservate, piureul de rosii, si cubuletul de supa concentrata dizolvat in
prealabil in 750 ml apa clocotita. Se gateste la foc mediu pana cand incepe sa
fiarba; se acopera oala cu un capac, se reduce temperatura si se mijoteaza timp
de 20 minute. Se indeparteaza capacul, si se gateste in continuare timp de 10
minute. Se
ia de pe foc se lasa sa se raceasca usor timp de 15 minute.
·
3. Intre
timp, se incinge cuptorul la 180°C. Se tapeteaza o tava
pentru cuptor cu hartie de copt. Se aseaza cubuletele de paine in tava, se
sprayaza cu ulei de masline si se rumenesc in cuptor timp de 8-10 minute. Se
scot crutoanele din cuptor si se pun deoparte. Se sprayaza o tigaie cu spray de
ulei de masline si se incinge la foc mediu. Se adauga in tigaie fasiile de
bacon si se prajesc timp de 7-8 minute, amestecand continuu, pana cand devin
crocante. Se transfera baconul pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie.
·
4. Se transfera supa de rosii
intr-un blender si se proceseaza pana cand se obtine o compozitie omogena. Se
pune supa procesata din nou in oala si se gateste, amestecand continuu ca sa nu
se prinda, pana cand s-a incalzit sufficient cat sa fie servita.
·
5. Se distribuie supa in 4
castroane. Se serveste supa fierbinte alaturi crutoane de paine, bacon si
busuioc.
Note:
1. Supa crema de rosii poate fi gatita in
avans si pastrata in congelator pana la 3 luni. Inainte de folosire, se lasa la
desgheatat in frigider. Se prepara crutoanele de paine si baconul. Se incinge
supa se se servete firbinte alaturi de crutoane si bacon si ornata cu busuioc.
No comments:
Post a Comment