Tuesday, 18 February 2020

PERISOARE DE CURCAN SI CIUPERCI LA CUPTOR, CU GARNITURA DE ARDEI ROSU SI MAMALIGA


Aceasta reteta consuma ceva mai mult timp, dar vor ramane destule perisoare pentru micul dejun sau cina zilei urmatoare. Sursa: Diabetic Living Magazine, Winter 2019.


Preparare: 1 ora
Total: 1 ora 15 min
Numer de portii: 4 (plus)

Nutritie

Pentru o portie: 1 cana mamaliga + 5 perisoare + 1 cana legume

Pe portie:
418 calorii; 30 g proteine; 6 g total grasimi (din care 3 g grasimi saturate); 13 g Colesterol; 96 mg carbohidrati (din care 6 g fibre, 8 g zahar); 655 mg sodiu.
 


Ingrediente


·      Perisoare si Garnitura de Ardei
·       700 g piept de curcan, dezosat, fara piele.
·       350 g ciuperci brune, tocate marunt
·       2 cepe de marime medie (1 tocata marunt iar cealalta taiata julien)
·       1 lingura rosmarin proaspat, pisat (sau tocat extrem de marunt)
·       2 ardei rosii de marime medie, taiati julien
·       2 lingurite ulei de masline
·       2 cani rosii cherry, taiate in jumatati
·      Polenta
·       4 cani de apa
·      1/4 lingurita sare teaspoon salt
·      1 cana malai (sau conform indicatiei de pe ambalaj)
·      1/3 cana Parmesan ras
·      1 lingura de unt

Preparare


·      1. Se incinge cuptorul la 190°C. Se pozitioneaza doua gratare, unul in treimea inferioara iar celalat in treimea superioara a cuptorului,

·      2. Se amesteca carnea tocata de curcan cu ciuperci, ceapa tocata, rosmarin, 3/8 lingurita de sare si ½ lingurita de piper intrun bol suficient de mare. Se fac in mana cca 30 de perisoare cu diametrul de aproximativ 4 cm (cat o mingie de ping pong). Se aseaza pe o tava de copt, aranjate la aproximativ 2 cm una de cealalta.

·         3. Se amesteca in at ceapa taiata Julien cu feliile de ardei, ¼ lingurita sare si restul de ½ lingurita de piper. Se adauga jumatatile de rosii cherry. Se aseaza legumele pe o alta tava de copt, intr-un singur strat.
·         4. Se introduc ambele tavi in cuptorul incins si se gatesc 12 minute. Se intorc perisoarele si se amesteca legumele. Se gatesc in continuare cca 25 minute sau pana cand temperatura masurata la interiorul perisoarelor ajunge la 74°C iar legumele s-au inmuiat.
·         5. Intre timp se pregateste mamaliga conform instructionilor de pe pachet. L asfarsit se adauga Parmesanul ras si unt si se amesteca bine pentru a se incorpora.
·         6. Se imparte mamaliga in farfurii adanci, se aseaza deasupra legumele si cate 5 perisoare.



No comments:

Post a Comment