Friday 22 June 2018

SOMON CU BABY SPANAC SI VINEGRETA DE ZMEURA


Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre pestii mei preferati. Se gateste usor, are o carne satioasa, hranitoare si suculenta, are o culoare extraordinara si este plin de acizi grasi omega-3 (acizi linolenici), excelenti pentru sanatate.



Pe portie (1 fileu de somon + 2 cani de salata)
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
COLESTEROL
PROTEINE
TOTAL
GLUCIDE
ZAHARURI
FIBRE
SARE
325 (1360)
67 mg
29 g
21 g
9 g
10 g
577mg

Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatit : 15 minute
Cantitate : 4 portii
From: Diabetic Living Magazine

INGREDIENTE

Pentru Vinegreta :
2 cani de zmeura proaspata
3 linguri de otet din vin rosu
1 lingura de zahar
1 lingurita de mustar tip Dijon
½ lingurita coaja rasa de lamaie, plus extra pentru ornat
¼ lingurita de sare
1/8 lingurita de piper macinat

Pentru Salata:
4 fileuri de somon groase de cca 2,5 cm, aproximativ. 125 g fiecare
Spray pentru gatit
¼ lingurita de sare
1/8 lingurita de piper macinat
120 g baby spanac, proaspat
2 cani de zmeura proaspata
60 g de branza feta, sfaramata
¼ cana de miez de nuca prajit si tocat.

1.       Se prepara vinegreta : Se combina cele doua cani de zmeura cu otet, zahar si mustar intr-o craticioara. Se da in clocot. Se reduce flacara si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 8 – 10 minute, neacoperita, pana cand zmeura  s-a inmuiat. Se lasa putin sa se raceasca.
2.       Se trece mixtura printr-o sita asezata deasupra unui bol; se arunca semintele. Se amesteca coaja rasa de lamaie, 1.4 lingurita sare si 1/8 lingurita piper. Se lasa sa se raceasca complet. Daca mixtura a devenit prea groasa, se poate dilua cu putina apa.
3.       Intre timp se prepara salata: Se incinge tigaia grill la temperatura medie.
4.       Se usuca fileurile de somon cu servete de hartie, se sprayaza cu ulei si se presara cu sare si piper. Se prajeste somonul pe tigaia grill, pe ambele parti, circa 7 – 10 minute, pana cand carnea incepe sa se separe in “fulgi”.
5.       Se amesteca spanacul cu jumatate din vinegreta intr-un bol mare si se imparte in patru farfurii. Se aseaza deasupre somonul, restul de zmeura, branza feta si nucile prajite. Se stropeste cu dressingul ramas. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.


No comments:

Post a Comment